Árajánlat esküvői meghívóra - Erre figyelj oda!

2022-05-07

Rengeteg üzenetet kapok Tőletek esküvői meghívó és papír kiegészítők árajánlat kérésére vonatkozóan, amiért iszonyat hálás vagyok! :) Sok üzenetet kapok, amiben csak ennyi áll: “Szia, 2022. xx. xx-én lesz az esküvőnk, melyre szeretnénk tőled meghívót rendelni. Tudnál nekünk egy árajánlatot küldeni? Köszönjük!” Sajnos ezek alapján nem tudok nektek ajánlatot adni. 
Így egy ideje már tervezem, hogy összegyűjtöm számotokra egy blog posztban, milyen információkra lesz szükségem, hogy pontos árajánlatot adhassak nektek, ezzel is gyorsítva a folyamatot. 

Jobb esetben egy Nagy Napja van az embernek életében, így teljesen érthető, hogy ismeretlen terep ez számotokra. Ezért is szeretnék segíteni, könnyebbé tenni a készülődés időszakát. 

Az eljegyzést követően kezditek a szervezést és már a meghívóknál tartotok. Valószínűleg több meghívós oldalt is végigböngésztetek már és ezer féle meghívót láttatok. Megtaláltátok a tervezőt, akitől szeretnétek rendelni.
Na de milyen információkra lesz szükségetek egy árajánlat kérő e-mail megírásához?

  1. Pontos dátum
  2. Helyszín
  3. Stílus
  4. Színek (dekor színei, szín, amit nagyon szerettek)
  5. Hány darab meghívóra lesz szükségetek előre láthatólag
  6. Találtatok olyan meghívót, ami elnyerte a tetszéseteket?
  7. Bátran küldjetek képeket olyan meghívókról, amik tetszenek
  8. Van különlegesebb kérésetek? (pl. arany nyomat)
  9. Lesz-e szükségetek borítékra a meghívók mellé?
  10. Milyen egyéb papírtermékekre lehet még szükségetek? (ültetőkártya, ültetőtábla, asztalszám, köszöntőtábla stb.)

Ezek alapján már fogok tudni számotokra árajánlatot adni. Felmerülhet Bennetek a kérdés, hogy miért van szükségem ennyi információra?

1. Pontos dátum
Így tudok tervezni a rendelkezésre álló időmmel, hogy biztosan időben el tudjam készíteni számotokra az áhított meghívókat, valamint az egyéb kiegészítőket az esküvő előtti hetekben.

2. Helyszín
Az esküvő helyszíne már sokszor nagy segítség, hogy behatároljam esküvőtök stílusát.

3. Stílus
Ha szétnéztél az oldalamon láthattad bizonyára, hogy több féle stílusban tevékenykedem, de például plexi meghívókkal nem foglalkozom, ahogyan egyedi formára vágott meghívókkal sem, így ha ez lenne a vágyad, sajnos tőlem ezt nem tudod megrendelni. Nem azért mert nincs meg hozzá a tudásom vagy nem szeretném elkészíteni számotokra, egyszerűen nem érzem magaménak ezt a világot.



4. Színek
Esküvőtök arculata akkor lesz kerek egész, ha minden illeszkedik / harmonizál mindennel. Így a dekor színei jó ha megegyeznek a meghívó és a kiegészítők színeivel, akár a csokorban használt virágok fajtái is visszaköszönhetnek már a meghívónál. Érdemes 1-2 fő színt kiválasztanotok és ezeket végigvinni esküvőtök minden eleménél. 

5. Darabszám / Vendégszám
Szinte biztos, hogy a későbbiekben szükségetek lesz kiegészítőkre, mint ültetőkártyákra, menülapokra stb. Ahhoz, hogy ezekre is tudjak ajánlatot adni, szükségem lesz egy körülbelüli darabszámra, hiszen nem mindegy 150 vendégetek lesz vagy 50. 
Ne felejtsétek, hogy a meghívók darabszáma nem egyenlő vendégeitek számával, ugyanis nem adtok mindenkinek 1 db meghívót, családonként, páronként szokás 1 db meghívót átadni. Nagyobb számú meghívó rendelése esetén kedvezményt tudok nektek biztosítani. 

6. Találtatok olyan meghívót, ami elnyerte a tetszéseteket?
Előfordulhat, hogy egyik meghívómba beleszerettek és minden módosítás nélkül szeretnétek megrendelni. Ebben az esetben csak a szöveget kell cserélnünk. Ilyenkor természetesen kedvezőbb árat kell fizetnetek az áhított meghívókért. Amennyiben módosítani szeretnétek a meghívó grafikáján vagy több kinézett meghívóból egy újat összegyúrni, esetleg teljesen új meghívót terveztetni, ez esetben természetesen mindig egyedileg tudok ajánlatot adni a megadott paraméterek szerint.

7. Inspirációs képek
Hatalmas segítség számomra, ha tudom a tervezésnél, mi tetszik nektek. Bátran küldjetek ellenpéldát is, mi az ami biztosan nem jöhet szóba és ne kerüljön bele meghívótokba. 

8. Van különlegesebb kérésetek? (pl. arany nyomat)
Ide tartozik minden különlegesebb technológia, extrább papírtípusok (pl. textúrált design papír). Kérhetitek az ajánlatot alap papírra és extrára is, így könnyebben tudtok dönteni melyik ár lesz számotokra a megfelelő.

9. Lesz-e szükségetek borítékra a meghívók mellé?
A meghívók mellé fogtok kérni borítékot is? Színeset, csillogósat, kraftot vagy áttetsző pauszt? 

10. Milyen egyéb papírtermékekre lehet még szükségetek?
Érdemes minden kiegészítőt ugyanazzal a személlyel terveztetni, hiszen így lesz egységes mindenhol a papír, betűtípus, színek stb.

 
 

Milyen kiegészítőket tudtok tőlem rendelni?

Az oldalon találtok egy letölthető árajánlat igénylő lapot (gépen kitölthető pdf), mellyel könnyebben tudtok számomra minden fontos infót átadni. Egyszerűen csak küldjétek át e-mailben a kitöltött ajánlatkérőt. Természetesen továbbra is rendelhettek e-mailben is enélkül a lap nélkül is. 
Remélem tudtam kicsit segíteni, hogyan tudjátok az ajánlatkérési folyamatot lerövidíteni és megspórolni az ide oda e-mailezgetéseket. 

 

LETÖLTHETŐ ÁRAJÁNLAT KÉRŐ PDF


 


A 2024-es év színe a Peach Fuzz, egy bájos és meleg árnyalat, amely romantikus és édes hangulatot csempész az esküvőkbe is. 
A Peach Fuzz egy puha, bársonyos barackszín, amely frissességet és romantikát sugall. Ez az év színe érzéki és finom árnyalatokat hoz magával, ideális választás azoknak, akik egyedi, romantikus és emlékezetes esküvőt álmodnak meg.

A Karácsony minden gyermek számára különleges időszak, és mi, szülők mindent megteszünk, hogy a kicsik számára emlékezetes és varázslatos legyen.

Az esküvő megtervezésekor minden apróságra oda kell figyelni. Nem csak a gyönyörű helyszínről, a dekorációról vagy a zenéről kell gondoskodnunk. Esküvőd a meghívóval kezdődik, ez az első dolog, amit vendégeid láthatnak a Nagy nappal kapcsolatosan. Az esküvői trendek évről évre változnak, ez alól természetesen  a meghívók sem maradnak ki. Itt az elején szeretném már leszögezni, hogy akármilyen trendek is uralkodnak esküvőd évében, mindenben olyat válassz, ami Titeket tükröz, ami számotokra a tökéletes esküvőt jellemzi. Nézzük is mit jósolnak a szakértők 2024 esküvői meghívó trendjeinek.