Esküvői meghívó trendek 2024

2023-10-05

Az esküvő megtervezésekor minden apróságra oda kell figyelni. Nem csak a gyönyörű helyszínről, a dekorációról vagy a zenéről kell gondoskodnunk. Esküvőd a meghívóval kezdődik, ez az első dolog, amit vendégeid láthatnak a Nagy nappal kapcsolatosan. Az esküvői trendek évről évre változnak, ez alól természetesen  a meghívók sem maradnak ki. Itt az elején szeretném már leszögezni, hogy akármilyen trendek is uralkodnak esküvőd évében, mindenben olyat válassz, ami Titeket tükröz, ami számotokra a tökéletes esküvőt jellemzi. Nézzük is mit jósolnak a szakértők 2024 esküvői meghívó trendjeinek.

1. Fenntarthatóság mindenekelőtt
Egyre elterjedtebbek a környezettudatosság jegyében szervezett esküvők, így a meghívóknál is évről évre többen keresik a környezetbarát anyagokat. A párok az újrahasznosított vagy biológiailag lebomló papírkészleteket és a környezetbarát nyomtatási technikákat választják. Szuper választás lehet a természetes, könnyen lebomló kukorica papírra nyomtatni a meghívókat. Nálam is elérhető ez a papír típus, bátran kérjétek meghívótoknál ezt a fajta papírt. A stílust a földszínek és a botanikai elemek jellemzik. 

2. Interaktív meghívók
Napjainkban szinte már mindenki az online világ része, hozzá vagyunk szokva, hogy egyből el tudjuk érni a másikat, kérdéseinkre azonnal kapunk választ. Természetesen nagyobb teret kapnak az online meghívók is, azonban szerencsére még mindig sokan voksolnak hagyományos változatokra. Számomra a kézzel fogható -és emlékbe eltehető- meghívók még mindig hozzátartoznak az esküvő hangulatához. Erre a kettősségre megoldás a meghívón elhelyezett QR-kód, mely évek óta egyre nagyobb népszerűségre tesz szert a párok körében. A QR-kódok személyre szabott esküvői weboldalakra vezetnek, lehetővé téve a vendégeknek, hogy visszajelezzenek a meghívásra, hozzáférjenek az esemény részleteihez.

3. Monogramos meghívók
Az ifjú párok egyre gyakrabban készíttetnek saját logót vagy kezdőbetűikből egyedi monogramot, mely a meghívón kívül számos esküvői elemen jelenhet meg. Minden elemnek  ad egy személyes hangulatot, így valóban teljesen egyedivé varázsolható esküvőnk.

4. Vintage őrület
A szakértők szerint 2024-ben az esküvők világában is visszatér a retro stílus. Előkerülnek a viaszpecsétek, a kalligrafikus írás, pergamenre hajazó papírok és természetesen a vintage minták. Ehhez a stílushoz abszolút nem passzol a digitalizáció. Vintage meghívóhoz természetesen vintage esküvő dukál.

5. Luxus
2024-ben még nagyobb teret kapnak majd az arany, ezüst fóliázott meghívók, fényes papírok, melyek abszolút a luxust hivatottak megjeleníteni. A fémes árnyalatok megjelenhetnek a tipográfiában vagy a szegélyeken, de bonyolultabb mintáknál is alkalmazhatjuk.

6. Akvarell minták
2024-ben központi szerepbe kerülnek az akvarell illusztrációk. Puha, álomszerű pasztell árnyalatok romantikus hangulatot teremtenek. Megjelenhetnek virágmotívumok, absztrakt tájak, minták. Ezek a meghívók eleganciát és időtlen bájt árasztanak. Ez a trend egyszerűségével csábít, miközben művészi kifinomultság is jellemzi. 

7. Geometriai formák és minták
2024-ben nagy szerepet kapnak a geometriai formák és minták az esküvői meghívók tervezésénél. A letisztult vonalaktól egészen a bonyolult geometriai mintákig minden szóba jöhet. Az ifjú pár preferenciáitól függően dolgozhatunk lány színpalettával vagy merész árnyalatokkal is. Az elmúlt években sokan választottak ív alakú meghívókat, azonban jövőre egyre többen fognak visszatérni az alapokhoz és a szögletes meghívó formákat előnyben részesíteni. 

8. Masnik minden mennyiségben
A masnik mindig is az esküvők és az esküvői ruhák nagy és állandó trendje. Számos ruhatervező 2024 tavaszi kollekciójában jelennek meg a masnik. Ez a trend most a meghívóknál is megjelenik. Meghívód átkötheted egy nagy masnival, de egy kisebb masni is egyből feldobja a meghívót. 

A 2024-es évadban is a meghívók az egyéniségről, a fenntarthatóságról szólnak majd. A párok egyedi módokat kereshetnek személyiségük kifejezésére, akár akvarell illusztrációkkal, interaktív elemekkel vagy vintage hangulattal. A fenntartható és környezettudatos tervezések egyre népszerűbbek, tükrözve a párok növekvő környezettudatosságát. Fémes árnyalatok, geometrikus formák alakítják majd a jövő év trendjeit. A jövő évi esküvői meghívó trendekkel a párok olyan meghívókat készíthetnek, amelyek tökéletes hangot adnak különleges napjukhoz, miközben maradandó benyomást keltenek vendégeikben.

 

 

 

 

 


A 2024-es év színe a Peach Fuzz, egy bájos és meleg árnyalat, amely romantikus és édes hangulatot csempész az esküvőkbe is. 
A Peach Fuzz egy puha, bársonyos barackszín, amely frissességet és romantikát sugall. Ez az év színe érzéki és finom árnyalatokat hoz magával, ideális választás azoknak, akik egyedi, romantikus és emlékezetes esküvőt álmodnak meg.

A Karácsony minden gyermek számára különleges időszak, és mi, szülők mindent megteszünk, hogy a kicsik számára emlékezetes és varázslatos legyen.

Vannak párok, akik már elkezdték szervezni 2024-es esküvőjüket, de a többség majd csak most veti bele magát igazán a szervezésbe. Szeretnéd tudni milyen esküvői trendek fognak hódítani 2024-ben? Összegyűjtöttem nektek a várható trendeket, amik szakértők szerint idén népszerűek lesznek.