Asztalok elrendezése az esküvőn

2021-12-30

Egy korábbi cikkben olvashattatok már arról, hogyan érdemes jól összeállítani az ültetési rendet. Most az asztalok elrendezéséről fogok nektek kicsit bővebben írni, hogy amennyiben lehetőségetek van a helyszínen több elrendezés közül választani, akkor kicsit könnyebb dolgotok legyen a számotokra lehető legjobb mellett dönteni.

Egy korábbi cikkben olvashattatok már arról, hogyan érdemes jól összeállítani az ültetési rendet. Most az asztalok elrendezéséről fogok nektek kicsit bővebben írni, hogy amennyiben lehetőségetek van a helyszínen több elrendezés közül választani, akkor kicsit könnyebb dolgotok legyen a számotokra lehető legjobb mellett dönteni.
A legtöbb esetben a helyszín meghatározza milyen módokat választhattok az asztalok elrendezésére. Azonban mégsem árt tudnotok milyen lehetőségek vannak, hátha szerencsések vagytok és több elrendezés közül tudtok választani az esküvőtökön. 

1. Elrendezés T-alakban
Kisebb létszámú esküvőknél szokás használni. Fotósok és videósok nem szokták kedvelni, ugyanis a vendégek könnyen kitakarhatják az ifjú párt. 

2. Elrendezés U-alakban
Kisebb és nagyobb létszámú esküvőnél is tökéletes elrendezés lehet. Kisebb létszámnál a vendégeket ültethetjük csak kívülre, így senki sem ül háttal senkinek. Ha elég széles az U alakzat, akkor a táncparkett és a zenekar elhelyezkedhet az alakzaton belül is. 

3. Kör asztalos elrendezés
Itthon nem ez a legelterjedtebb ültetési elrendezés. Ideális esetben 8-10 fős asztalokkal rendezik be a helyszínt. Az elrendezés előnye, hogy a baráti társaságok, családtagok egy asztalhoz kerülhetnek, hátránya viszont, hogy az egymással szemben ülők sokszor nem tudnak a köztük levő távolság és a zene miatt társalogni. Ezeknek az asztaloknak nagyobb helyigényük van, mint a táblaasztaloknak. A körasztalos elrendezésnél a főasztal szinte minden esetben táblaasztal, hogy senki ne üljön háttal a násznépnek, ha a főasztalnál csak az ifjú pár ül kettesben, akkor az ő asztaluk is lehet körasztal. 

4. Elrendezés fésű alakban
Az egyik talán legpraktikusabb elrendezés nagyobb létszám esetén. A násznép itt ül a legsűrűbben. 

Akármelyik elrendezés mellett is döntötök, tartsátok szem előtt, hogy elegendő hely maradjon a tánctérnek. Nincs annál rosszabb, mikor a vendégek egymást tapossák tánc közben. Inkább legyen nagyobb tánctér, mint kisebb, szűkösebb. Ha megtaláltátok a számotokra megfelelő elrendezést, akkor itt találtok pár tippet, hogyan tudjátok szuperül megírni az ültetési rendet. Az asztaloknál ültetőkártyákkal jelöljétek meg a vendégek pontos helyét, így mindenki gyorsan meg fogja találni a számára kijelölt ülőhelyet. 


A 2024-es év színe a Peach Fuzz, egy bájos és meleg árnyalat, amely romantikus és édes hangulatot csempész az esküvőkbe is. 
A Peach Fuzz egy puha, bársonyos barackszín, amely frissességet és romantikát sugall. Ez az év színe érzéki és finom árnyalatokat hoz magával, ideális választás azoknak, akik egyedi, romantikus és emlékezetes esküvőt álmodnak meg.

A Karácsony minden gyermek számára különleges időszak, és mi, szülők mindent megteszünk, hogy a kicsik számára emlékezetes és varázslatos legyen.

Az esküvő megtervezésekor minden apróságra oda kell figyelni. Nem csak a gyönyörű helyszínről, a dekorációról vagy a zenéről kell gondoskodnunk. Esküvőd a meghívóval kezdődik, ez az első dolog, amit vendégeid láthatnak a Nagy nappal kapcsolatosan. Az esküvői trendek évről évre változnak, ez alól természetesen  a meghívók sem maradnak ki. Itt az elején szeretném már leszögezni, hogy akármilyen trendek is uralkodnak esküvőd évében, mindenben olyat válassz, ami Titeket tükröz, ami számotokra a tökéletes esküvőt jellemzi. Nézzük is mit jósolnak a szakértők 2024 esküvői meghívó trendjeinek.