Esküvői meghívó: Ezekre érdemes figyelned a tervezésnél!

2021-10-09

Eljutottál a szervezésben ahhoz a ponthoz, hogy készülhetnek a meghívók? Szuper! Valószínűleg sok-sok meghívót néztél már a neten, jó eséllyel választani sem tudsz a nagy kavalkádban. Egyáltalán nem csoda! Annyi féle szín, minta és stílus közül választhatunk ma már, hogy könnyen el lehet veszni a rengetegben. Lépésről lépésre segítek a meghívók kiválasztásának folyamatában.

A meghívó nem csak egyszerűen az információt közli, hanem a leendő esküvőtök stílusát, hangulatát is közvetíti. A színekben, kreativitásában, választott idézetben, szövegben ott van a menyasszony és a vőlegény személyisége. Éppen ezért kellő odafigyelést igényel, érdemes időt szánni rá és körüljárni a lehetőségeinket. 

Stílus meghatározása
Vélhetően már megvan a helyszínetek és esküvőtök stílusát is meghatároztátok már. Ezzel máris szűkítetted kicsit a meghívók körét. Mindig könnyebb adott stílussal dolgozni, mint vaktában kitalálni az esküvő különálló részeit. Tehát vintage esküvőhöz vintage meghívó, rocker esküvőhöz rocker meghívó és így tovább. Figyelj az évszakra és a napszakra is, nem ajánlott ugyanolyan meghívót készíttetni egy nyári esküvőre, mint egy télire. Ugyanígy nem passzol ugyanaz a meghívó egy délutáni állófogadásos partihoz és egy hajnalig tartó táncos mulatsághoz. A meghívóval így felkészíthetitek a násznépet arra, hogy milyen hangulatú esküvőre készüljenek, kis ízelítőt adhattok a témából. 

Színvilág
Gondold jól át az adott stílushoz milyen színek passzolnának, milyen árnyalatokat szeretsz, a választott helyszínen vannak-e domináló színek. Próbáld meg néhány színpárra szűkíteni a kört, ez nagy segítség lesz meghívóid tervezőjének. Később a színvilág és minták, formák az esküvői kiegészítőkön is visszaköszönnek (ültetőkártya, menükártya, köszönetajándék)

Foma és méret
A normál, szabványos méretek mellett manapság már ezernyi egyéb lehetőséged van formát és méretet tekintve is. Meghívód lehet kihajtogatós, több oldalas, forgathatod, lehet álló vagy fekvő tájolású. 
Fontos tudnod, hogy ha borítékot is szeretnél meghívóitokhoz, akkor szabványos méretekhez fogsz könnyebben borítékot találni. A különlegesebb méretű meghívókhoz lehetőséged van egyedileg borítékot készíttetned.
TIPP: Csomagold meghívód sima vagy mintás pauszba, vagy vékony papírba, tedd kémcsőbe.

Papírtípus
Kérheted matt vagy fényes papírra, pausz papírra vagy design papírokra. 
TIPP: Tudd milyen költségvetést szánsz a meghívókra, hiszen egy design papírra elkészített meghívó költségesebb lesz, mint egy sima műnyomó vagy ofszet papírra nyomott változata.
Fontos a papír jó megválasztása, hiszen nem minden szöveg és minta fog passzolni hozzá. Modernebb betűtípushoz modernebb papír illik. 

Szövegezés
A meghívó szövegénél vannak fix információk, amiknek meg kell jelennie és vannak extra infók, amiket közölhetsz, ha szeretnél.
Semmiképpen se felejtsétek ki, de erről itt olvashatsz bővebben.
- neveitek
- ceremónia helyszíne és időpontja
- lakodalom helyszíne és időpontja
- visszajelzés dátuma és elérhetőségek
TIPP: a visszaigazolást 1-2 héttel korábbra kérd, így még bőven lesz időd megkeresni azokat, akik nem jeleztek vissza a kért időpontra.
Hogy milyen formába foglaljátok ezeket az adatokat az csak rajtatok múlik, választhattok egy sablon szöveget vagy megírhatjátok Ti magatok is. Kerülhet bele idézet és nászajándékkérő versike is. A szöveg mindenképpen olvasható betűtípussal készüljön, szellősen, átláthatóan.

Költségek
Minél egyedibb a meghívó, annál költségesebb lesz. Találsz olcsóbb verziót is, amennyiben számodra megfelel olyan meghívó, melyből több százezer példány készült (Kínában vagy Törökországban). Tudd, hogy ezeknél nincs lehetőséged módosításra, csakis a szöveget írják át.

Meghívó kiegészítői
Könnyen feldobhatóak a legegyszerűbb meghívók is, szalagokkal, madzaggal, gyöngyökkel, viaszpecséttel, de tehetünk melléjük szárított virágot, terméseket.

EXTRA TIPP: 
- családonként 1 meghívóval számoljatok
- rendeljetek kb. 10 db extra meghívót (rendszeresen érkeznek hozzám párok, hogy még kellene 1-2 db meghívó, ilyenkor azonban minimum 5-10 db meghívót meg kell rendelniük, újra fizetni a szállítási költséget, tehát érdemes egyszerre megfelelő darabszámot rendelni)
- fogalmazzatok egyértelműen, pontosan, kit hívtok meg (Pl.: Nagy Péter és családja, Nagy Péter és párja)
- a meghívó szövegét Ti is alaposan nézzétek át, nehogy helyesírási hiba, elírás rontsa el az összképet

A meghívók az elsők között vannak a listán, amiket kipiálhatsz és haladhatsz a szervezés folyamatával, ne halogasd a meghívók tervezését! Keress bátran és tervezzük meg együtt álmaid meghívóját!


A 2024-es év színe a Peach Fuzz, egy bájos és meleg árnyalat, amely romantikus és édes hangulatot csempész az esküvőkbe is. 
A Peach Fuzz egy puha, bársonyos barackszín, amely frissességet és romantikát sugall. Ez az év színe érzéki és finom árnyalatokat hoz magával, ideális választás azoknak, akik egyedi, romantikus és emlékezetes esküvőt álmodnak meg.

A Karácsony minden gyermek számára különleges időszak, és mi, szülők mindent megteszünk, hogy a kicsik számára emlékezetes és varázslatos legyen.

Az esküvő megtervezésekor minden apróságra oda kell figyelni. Nem csak a gyönyörű helyszínről, a dekorációról vagy a zenéről kell gondoskodnunk. Esküvőd a meghívóval kezdődik, ez az első dolog, amit vendégeid láthatnak a Nagy nappal kapcsolatosan. Az esküvői trendek évről évre változnak, ez alól természetesen  a meghívók sem maradnak ki. Itt az elején szeretném már leszögezni, hogy akármilyen trendek is uralkodnak esküvőd évében, mindenben olyat válassz, ami Titeket tükröz, ami számotokra a tökéletes esküvőt jellemzi. Nézzük is mit jósolnak a szakértők 2024 esküvői meghívó trendjeinek.