Amit véletlenül se hagyj le esküvői meghívódról!

2021-10-11

A nagy napodra a meghívást a meghívó átadása teszi hivatalossá. Persze a vendégeid nagyrésze értesült már róla, de mégis a meghívó átadása fontos pillanat. Nem kis kalamajkát okozhat, ha fontos alapvető információ(k) hiányoznak nagy napotok hírnökéről, ilyen esetben előfordulhat, hogy vendégeitek elkésnek, eltévednek. Küszöböld ki ezt azzal, hogy meghívód tervezésekor minden fontos adatra ügyelsz, hogy ne maradjon le. Nézzük mik is ezek az adatok?

Nélkülözhetetlen adatok

 1. Nevek
  Természetesen vendégeid tudják a neveteket, de egy évben több esküvőre is hivatalosak lehetnek, így összekeverhetik melyik meghívó kihez tartozik, ha nincsen rajta a nevetek. 
   
 2. Dátum
  Egyértelműen legyen feltüntetve, év, hónap, nap, ha pontosan tudjátok már hány órától lesz a vendégvárás / ceremónia, akkor ezt is érdemes előre jeleznetek. Külföldi vendégeiteknél figyeljetek a helyes dátumformátum használatára is.
   
 3. Helyszín
  Nem mindegy hova kell aznap eljutnia vendégeidnek, mikor kell elindulniuk. Ha több helyszín is van, több településen, akkor településnevekkel, irányítószámmal tüntessétek fel a pontos címeket. Sokszor akár GPS koordináták is hasznosak lehetnek (pl. tanyáknál). Szuper ötlet lehet egy sematikus térképpel is megkönnyíteni vendégeink dolgát.
   
 4. Mire szól a meghívás
  Egyértelmű legyen, hogy csak a polgári szertartásra / templomi szertartásra vagy az azt követő vacsorára és bulira is hivatalos az illető. Ha nem szeretnél mindenkit meghívni a vacsorára, akkor érdemes két féle szövegezésű meghívót készíttetned. Nálam ezt felár nélkül teheted meg, akár idegennyelvű meghívót is kérhetsz! 

És most nézzük mik azok az elemek, amiket nem kötelező feltűntetni, de általában felkerülnek a meghívóra és egyes elemek megkönnyíthetik a meghívottaink helyzetét.

 1. Idézet
  Egyedibbé,  személyesebbé teheted meghívódat, ha belekerül egy rátok jellemző idézet / versrészlet / dalszöveget. Ne a szokásos elcsépelt darabokat válaszd, inkább olyan mellett tedd le voksod, melyet olvasva azt érzed ezt Rólatok írták, ez jellemzi kapcsolatotokat. 
   
 2. Naptár
  Nem csak szöveges formátumban jelölheted meg a dátumot, naptárban is megjelenítheted
   
 3. Visszajelzés
  Sok időt spórolhatsz magadnak, ha egy adott dátumig kérsz visszajelzést, hogy részt tudnak-e venni vendégeitek, kérnek-e szállást. Manapság egyre gyakoribb itt kérni, hogy ételintoleranciájukat, -allergiájukat, diétájukat is időben jelezzék felétek.
   
 4. Nászajándék
  Kis verssel, humoros szöveggel tudtára adhatod násznépednek, hogy pénzt szeretnétek nászajándékba kapni. De kis ikonokkal is jelölheted mire lenne szükségetek, mire örülnétek ajándék gyanánt.
   
 5. Elérhetőség
  Akár kérsz visszajelzést, akár nem, érdemes megadnod egy telefonszámot / e-mail címet, hogy vendégeid elérjenek Titeket, amennyiben kérdésük / kérésük lenne esküvőtökkel kapcsolatban.
   
 6. Megközelítés
  A kötelezően feltüntetendő címet kiegészítheted GPS koordinátákkal, térképrészletekkel, parkolási tippekkel. Ez akár külön lapra is kerülhet, amennyiben meghívód ezekkel az információkkal már túl zsúfolt lenne.

Természetesen, mint minden, ami esküvőddel kapcsolatos, itt is teljesen Rád van bízva, hogy milyen adatokat, milyen sorrendben szeretnél viszontlátni meghívódon. 
Meghívóra lenne szükséged? Keress bátran!


Rengeteg féle és fajta papír elérhető már a piacon, melyekre esküvői meghívódat kérheted. Na de melyiket válaszd? Akármelyik meghívóhoz jó bármelyik papír? Esetleg a meghívó stílusa meghatározza a papír fajtáját is? Nehéz lehet a döntés, így ebben próbálok kis segítséget hozni számodra.

Esküvői költségtervező
Talán jelenleg az egyik legfontosabb kérdés a párok számára, hogy mennyibe is kerül egy esküvő megszervezése? 
Érdemes első lépésként átbeszélnetek, hogy mennyit tudtok / szeretnétek esküvőtökre szánni. Fontos meghatároznotok, hogy miből nem szeretnétek engedni és mi az a tétel, ahol tudtok kompromisszmot kötni / esetlegesen lejjebb adni az igényeitekből. Így a fontosabb dolgokra tudtok pénzt átcsoportosítani.

Először is engedd meg, hogy gratuláljak közelgő esküvőtökhöz! :) Az alábbi  lista 12 hónapra lebontva kínál kényelmes időbeosztást. Ne feledd semmi nincsen kőbe vésve, mindent úgy csinálj, ahogy Nektek jól esik.