Amit véletlenül se hagyj le esküvői meghívódról!

2021-10-11

A nagy napodra a meghívást a meghívó átadása teszi hivatalossá. Persze a vendégeid nagyrésze értesült már róla, de mégis a meghívó átadása fontos pillanat. Nem kis kalamajkát okozhat, ha fontos alapvető információ(k) hiányoznak nagy napotok hírnökéről, ilyen esetben előfordulhat, hogy vendégeitek elkésnek, eltévednek. Küszöböld ki ezt azzal, hogy meghívód tervezésekor minden fontos adatra ügyelsz, hogy ne maradjon le. Nézzük mik is ezek az adatok?

Nélkülözhetetlen adatok

  1. Nevek
    Természetesen vendégeid tudják a neveteket, de egy évben több esküvőre is hivatalosak lehetnek, így összekeverhetik melyik meghívó kihez tartozik, ha nincsen rajta a nevetek. 
     
  2. Dátum
    Egyértelműen legyen feltüntetve, év, hónap, nap, ha pontosan tudjátok már hány órától lesz a vendégvárás / ceremónia, akkor ezt is érdemes előre jeleznetek. Külföldi vendégeiteknél figyeljetek a helyes dátumformátum használatára is.
     
  3. Helyszín
    Nem mindegy hova kell aznap eljutnia vendégeidnek, mikor kell elindulniuk. Ha több helyszín is van, több településen, akkor településnevekkel, irányítószámmal tüntessétek fel a pontos címeket. Sokszor akár GPS koordináták is hasznosak lehetnek (pl. tanyáknál). Szuper ötlet lehet egy sematikus térképpel is megkönnyíteni vendégeink dolgát.
     
  4. Mire szól a meghívás
    Egyértelmű legyen, hogy csak a polgári szertartásra / templomi szertartásra vagy az azt követő vacsorára és bulira is hivatalos az illető. Ha nem szeretnél mindenkit meghívni a vacsorára, akkor érdemes két féle szövegezésű meghívót készíttetned. Nálam ezt felár nélkül teheted meg, akár idegennyelvű meghívót is kérhetsz! 

És most nézzük mik azok az elemek, amiket nem kötelező feltűntetni, de általában felkerülnek a meghívóra és egyes elemek megkönnyíthetik a meghívottaink helyzetét.

  1. Idézet
    Egyedibbé,  személyesebbé teheted meghívódat, ha belekerül egy rátok jellemző idézet / versrészlet / dalszöveget. Ne a szokásos elcsépelt darabokat válaszd, inkább olyan mellett tedd le voksod, melyet olvasva azt érzed ezt Rólatok írták, ez jellemzi kapcsolatotokat. 
     
  2. Naptár
    Nem csak szöveges formátumban jelölheted meg a dátumot, naptárban is megjelenítheted
     
  3. Visszajelzés
    Sok időt spórolhatsz magadnak, ha egy adott dátumig kérsz visszajelzést, hogy részt tudnak-e venni vendégeitek, kérnek-e szállást. Manapság egyre gyakoribb itt kérni, hogy ételintoleranciájukat, -allergiájukat, diétájukat is időben jelezzék felétek.
     
  4. Nászajándék
    Kis verssel, humoros szöveggel tudtára adhatod násznépednek, hogy pénzt szeretnétek nászajándékba kapni. De kis ikonokkal is jelölheted mire lenne szükségetek, mire örülnétek ajándék gyanánt.
     
  5. Elérhetőség
    Akár kérsz visszajelzést, akár nem, érdemes megadnod egy telefonszámot / e-mail címet, hogy vendégeid elérjenek Titeket, amennyiben kérdésük / kérésük lenne esküvőtökkel kapcsolatban.
     
  6. Megközelítés
    A kötelezően feltüntetendő címet kiegészítheted GPS koordinátákkal, térképrészletekkel, parkolási tippekkel. Ez akár külön lapra is kerülhet, amennyiben meghívód ezekkel az információkkal már túl zsúfolt lenne.

Természetesen, mint minden, ami esküvőddel kapcsolatos, itt is teljesen Rád van bízva, hogy milyen adatokat, milyen sorrendben szeretnél viszontlátni meghívódon. 
Meghívóra lenne szükséged? Keress bátran!


A 2024-es év színe a Peach Fuzz, egy bájos és meleg árnyalat, amely romantikus és édes hangulatot csempész az esküvőkbe is. 
A Peach Fuzz egy puha, bársonyos barackszín, amely frissességet és romantikát sugall. Ez az év színe érzéki és finom árnyalatokat hoz magával, ideális választás azoknak, akik egyedi, romantikus és emlékezetes esküvőt álmodnak meg.

A Karácsony minden gyermek számára különleges időszak, és mi, szülők mindent megteszünk, hogy a kicsik számára emlékezetes és varázslatos legyen.

Az esküvő megtervezésekor minden apróságra oda kell figyelni. Nem csak a gyönyörű helyszínről, a dekorációról vagy a zenéről kell gondoskodnunk. Esküvőd a meghívóval kezdődik, ez az első dolog, amit vendégeid láthatnak a Nagy nappal kapcsolatosan. Az esküvői trendek évről évre változnak, ez alól természetesen  a meghívók sem maradnak ki. Itt az elején szeretném már leszögezni, hogy akármilyen trendek is uralkodnak esküvőd évében, mindenben olyat válassz, ami Titeket tükröz, ami számotokra a tökéletes esküvőt jellemzi. Nézzük is mit jósolnak a szakértők 2024 esküvői meghívó trendjeinek.