Esküvői meghívó saját kezűleg vagy bízzuk grafikusra?

2022-01-13

A meghívók és minden egyéb papír kiegészítőnél nagy a csábítás, hogy saját magának készítse el az ember, hiszen így még személyesebb lehet a végeredmény és még spórolhatunk is rajta. Vajon a valóságban is megállja a helyét a fenti állítás? Sokan már az elején rájönnek, hogy egy szép és igényesen elkészített egyedi meghívóhoz nem elég a Word program. Egyre többen nyúlnak ilyenkor egyből az elterjedt Canva nevű ingyenes online programhoz. Erről lejjebb olvashatsz részletesen. 

A meghívók és minden egyéb papír kiegészítőnél nagy a csábítás, hogy saját magának készítse el az ember, hiszen így még személyesebb lehet a végeredmény és még spórolhatunk is rajta. Vajon a valóságban is megállja a helyét a fenti állítás? Sokan már az elején rájönnek, hogy egy szép és igényesen elkészített egyedi meghívóhoz nem elég a Word program. Egyre többen nyúlnak ilyenkor egyből az elterjedt Canva nevű ingyenes online programhoz. Erről lejjebb olvashatsz részletesen. 

Miért jó minőségi meghívót készíttetned szakemberrel? 

Meghívott vendégeid számára sok esetben csak a meghívó az, amit megőriznek esküvődről. A köszönő ajándékot sokan el sem viszik magukkal az esküvő végén vagy a későbbiekben nem őrzik meg. Így az esküvői meghívó örök emlékként marad meg szeretteid, barátaid többségénél, akár bekeretezett formában. 
Mindezek mellet ez az első dolog, amit kézbe vehet a násznéped, nem csak a dátumot és a helyszínt jelöli meg, hanem előrevetíti az esküvő hangulatát, stílusát, színeit, tematikáját.

Egy egyedi meghívó megmutatja egyéniségetek, egy kis rész lesz belőletek. Ha valóban egyedit szeretnél - akár saját elképzelés alapján -, akkor bízd szakemberre meghívóid elkészítését is. A különleges fóliák és technológiák, kalligrafikus betűk nem készíthetőek el otthon, egy házi nyomtató sok mindenre nem lesz megfelelő. Figyelni kell többek között arra, hogy a papírok illeszkedjenek a grafikához, megfelelő vastagságúak legyenek, valamint minden kiegészítő passzoljon stílusban egymással. 

Mi is az a Canva

A Canva egy részben ingyenes leegyszerűsített tervezőeszköz, melyet online lehet elérni. Intuitív drag and drop felülete könnyen használható, még azok számára is, akik nem igazán jártasak ezen programok használatában. Közel sem nyújt akkora szabadságot a felhasználóknak, mint az Adobe InDesign vagy az Illustrator. Megfelelő eszköz lehet egy gyors social media grafika elkészítéséhez, YouTube thumbnail kép készítéséhez, de esküvői meghívó tervezésére nem ajánlanám, ha egyedi és igényes darabot szeretnél végeredményként. 

A Canva helyettesíti a szakembert?

A válasz egyértelműen NEM, hiszen egy grafikus ismeri a papírokat, a nyomdának megfelelően elő tudja készíteni a meghívókat, megfelelő színeket fog felhasználni, ami nyomtatásban sem lesz teljesen más, jártas a betűtípusokban és még sorolhatnánk az érveket. Különféle formátumba tudjuk alkotásunkat exportálni, azonban a grafikusoknak van meg az a tudása, hogyan kell előkészíteni egy adott grafikát a nyomdának, hogy az a valóságban is tökéletesen nézzen ki. A nem megfelelően beállított színprofilok is váratlan színeket eredményezhetnek, a rosszul beállított margók pedig méretre vágásnál okozhatnak meglepetést. Ezekben a helyzetekben tehát jól látszik, hogy elengedhetetlen egy tapasztalt szakember közreműködése. Nem egy pár volt már, aki azzal keresett meg, hogy canvában készített meghívó terveiket a nyomda visszadobta vagy nem úgy kapták kézhez, ahogyan azt megálmodták. Ilyenkor dupla költséggel jár a meghívók készíttetése, hiszen előről kezdődik a tervezés, nyomtatás. Mindezeken túl a grafikus beleteszi szívét-lelkét a tervezés során, hogy meghívóitok passzoljon hozzátok. 

Amennyiben Te szeretnéd összeállítani meghívóidat, de mégis valami igényeset és profit szeretnél, úgy kérheted DIY kivitelben is. Tehát nem lesznek összeállítva a meghívók, hanem a kész nyomtatott elemeket kapod meg. Ha érdekel ez a lehetőség, kérlek vedd fel velem a kapcsolatot

Ha meghívóid stressz és aggódás nélkül szeretnéd és még időt is spórolnál magadnak, akkor keress bátran és készítsük el együtt meghívóid! Amennyiben nem teljesen egyedi meghívót szeretnél, hanem már egy elkészített verzión apróbb módosításokat kértek, úgy spórolni is van lehetőségetek, mégsem egy előre legyártott meghívót fogtok kézbe venni. 


A 2024-es év színe a Peach Fuzz, egy bájos és meleg árnyalat, amely romantikus és édes hangulatot csempész az esküvőkbe is. 
A Peach Fuzz egy puha, bársonyos barackszín, amely frissességet és romantikát sugall. Ez az év színe érzéki és finom árnyalatokat hoz magával, ideális választás azoknak, akik egyedi, romantikus és emlékezetes esküvőt álmodnak meg.

A Karácsony minden gyermek számára különleges időszak, és mi, szülők mindent megteszünk, hogy a kicsik számára emlékezetes és varázslatos legyen.

Az esküvő megtervezésekor minden apróságra oda kell figyelni. Nem csak a gyönyörű helyszínről, a dekorációról vagy a zenéről kell gondoskodnunk. Esküvőd a meghívóval kezdődik, ez az első dolog, amit vendégeid láthatnak a Nagy nappal kapcsolatosan. Az esküvői trendek évről évre változnak, ez alól természetesen  a meghívók sem maradnak ki. Itt az elején szeretném már leszögezni, hogy akármilyen trendek is uralkodnak esküvőd évében, mindenben olyat válassz, ami Titeket tükröz, ami számotokra a tökéletes esküvőt jellemzi. Nézzük is mit jósolnak a szakértők 2024 esküvői meghívó trendjeinek.