Meghívó típusok - egyedi meghívó tervezése

2022-01-10

Ideális esetben egyszer állunk életünkben az oltár elé, így érthető módon a legtöbb pár tökéletes esküvőt és lagzit szeretne. Nincs ez másként a meghívóknál sem. Minden pár és minden esküvő más, így a meghívóknak is igazodniuk kell a párhoz és az adott esküvőhöz. Egyre többen szeretnének személyre szabott, egyedi meghívót a tucat meghívók helyett, melyen csak a szöveg módosítható. Megpróbáltam összegezni a meghívó típusokat, valamint mitől lesz egyedi egy meghívó. 

Ideális esetben egyszer állunk életünkben az oltár elé, így érthető módon a legtöbb pár tökéletes esküvőt és lagzit szeretne. Nincs ez másként a meghívóknál sem. Minden pár és minden esküvő más, így a meghívóknak is igazodniuk kell a párhoz és az adott esküvőhöz. Egyre többen szeretnének személyre szabott, egyedi meghívót a tucat meghívók helyett, melyen csak a szöveg módosítható. Rengeteg esküvői meghívó érhető el a piacon, könnyen elveszik az ember a bőség zavarában. Megpróbáltam összegezni a meghívó típusokat, valamint mitől lesz egyedi egy meghívó. 

Miért legyen egyedi meghívónk?

A nagy napon minden rólatok szól, éppen ezért miért érnétek be utángyártott meghívóval? Olyannal, ami semmit sem jelent számotokra, amin csak a szöveg módosítható, nincs benne a Ti egyéniségetek. Öröm lesz az évek múltán egy olyan meghívóra ránézni, ami rólatok szól. A mai online világban amúgy is igazi ünnep, amikor a kezünkbe vehetünk egy nyomtatott, igényes, kézzel készült esküvői meghívót. 
Az esküvői meghívó nem csupán egy információhordozó, előrevetíti a nagy nap stílusát, hangulatát.

A tervezés első lépésében meghatározzuk van-e elképzelésetek, hol lesz az esküvő, milyen lesz a dekor, mely színek fognak dominálni, mennyi szöveget szeretnétek viszontlátni a meghívóban, mekkora papírra és milyen anyagra készüljön, egy- vagy többoldalas, esetleg kinyitható legyen. A legfontosabb az összhang, nem csak a meghívón, hanem minden kiegészítőn. Minden részlet fontos, így csak akkor kerül nyomdába meghívótok, ha mindent megfelelőnek találtok és rábólintottatok, a nyomdába adás előtt bármikor tudunk módosítani, ahogy szeretnétek.  Részletesebben itt írtam a rendelés menetéről, ha tőlem szeretnétek rendelni. 

Rusztikus, vintage stílusú meghívók

Lényege a természetesség, természet közelsége, régies tárgyak, naturális stílus. Színeiben a púderszínek, a zöld, barna, fehér, bézs és krémszín jellemzi. Ez a két stílus nagyon hasonlít egymáshoz, de mégis különböznek.  A régi, ódivatú stílusjegyek újakkal való ötvözésével kapunk valami különlegesen nosztalgikus, de mégis újszerű élményt. A vintage meghívók grafikája leginkább a természetközeli motívumokat – virágos, madárkás – kedveli. A rusztikus meghívók grafikájában fa motívum jelenik meg legtöbbször, de előfordul, hogy egyáltalán nincs a meghívón semmilyen minta, mert maga a karton már megadja azt a hatást, élményt, amire vágyunk.  A színek közül több árnyalathoz is bátran nyúlhatunk, így a bézs, barna, zöld, sárga, púder és ezek változataihoz. 

Greenery stílusú meghívók

Természet színei és motívumai, egyszerű levelek, indák, levélkoszorúk jelennek meg ezeken a meghívókon, mindez tökéletesen letisztult formában. Örökzöld stílus, mely úgy néz ki nem fog egyhamar kimenni a divatból. 

Grafikus és figurás meghívók

Jellemzően ezeket a darabokat valamilyen esküvőre utaló rajzok, grafikák szokták díszíteni. Abszolút a pár ízlésére formálható, akár megrajzolhatóak vagytok Ti magatok, vagy egy számotokra kedves motívum is ékesítheti meghívótok. 

Romantikus vagy modern meghívók

A lehetőségek tárháza szinte végtelen, egy lapos, több lapos meghívó, harmonikába hajtva, masnival átkötve borítékkal vagy anélkül. Rengeteg mintával és színnel készülhet. 

Fényképes meghívók

Az egyik legszemélyesebb fajtája a meghívóknak, hiszen Ti magatok is megjelentek rajta. Formára, fazonra szinte bármi lehetséges, amit csak elképzeltek. 

Kémcsöves meghívók

Palackposta hangulatát idéző meghívó, szövege és a design pausz papírra készül, mely valódi üvegből készült laborokban is használt kémcsőbe kerül. A kémcsövet parafadugóval zárjuk le, szárára masni kerülhet. Hátránya, hogy törékeny, így személyes átadásnál javasolt, valamint kis papír tokba is kerülhet a kémcső, ezzel is védve és még egyedibbé varázsolva a meghívót. 


Esküvői költségtervező
Talán jelenleg az egyik legfontosabb kérdés a párok számára, hogy mennyibe is kerül egy esküvő megszervezése? 
Érdemes első lépésként átbeszélnetek, hogy mennyit tudtok / szeretnétek esküvőtökre szánni. Fontos meghatároznotok, hogy miből nem szeretnétek engedni és mi az a tétel, ahol tudtok kompromisszmot kötni / esetlegesen lejjebb adni az igényeitekből. Így a fontosabb dolgokra tudtok pénzt átcsoportosítani.

Először is engedd meg, hogy gratuláljak közelgő esküvőtökhöz! :) Az alábbi  lista 12 hónapra lebontva kínál kényelmes időbeosztást. Ne feledd semmi nincsen kőbe vésve, mindent úgy csinálj, ahogy Nektek jól esik.

Rengeteg üzenetet kapok Tőletek esküvői meghívó és papír kiegészítők árajánlat kérésére vonatkozóan, amiért iszonyat hálás vagyok! :) Sok üzenetet kapok, amiben csak ennyi áll: “Szia, 2022. xx. xx-én lesz az esküvőnk, melyre szeretnénk tőled meghívót rendelni. Tudnál nekünk egy árajánlatot küldeni? Köszönjük!” Sajnos ezek alapján nem tudok nektek ajánlatot adni. 
Így egy ideje már tervezem, hogy összegyűjtöm számotokra egy blog posztban, milyen információkra lesz szükségem, hogy pontos árajánlatot adhassak nektek, ezzel is gyorsítva a folyamatot.