Meghívó típusok - egyedi meghívó tervezése

2022-01-10

Ideális esetben egyszer állunk életünkben az oltár elé, így érthető módon a legtöbb pár tökéletes esküvőt és lagzit szeretne. Nincs ez másként a meghívóknál sem. Minden pár és minden esküvő más, így a meghívóknak is igazodniuk kell a párhoz és az adott esküvőhöz. Egyre többen szeretnének személyre szabott, egyedi meghívót a tucat meghívók helyett, melyen csak a szöveg módosítható. Megpróbáltam összegezni a meghívó típusokat, valamint mitől lesz egyedi egy meghívó. 

Ideális esetben egyszer állunk életünkben az oltár elé, így érthető módon a legtöbb pár tökéletes esküvőt és lagzit szeretne. Nincs ez másként a meghívóknál sem. Minden pár és minden esküvő más, így a meghívóknak is igazodniuk kell a párhoz és az adott esküvőhöz. Egyre többen szeretnének személyre szabott, egyedi meghívót a tucat meghívók helyett, melyen csak a szöveg módosítható. Rengeteg esküvői meghívó érhető el a piacon, könnyen elveszik az ember a bőség zavarában. Megpróbáltam összegezni a meghívó típusokat, valamint mitől lesz egyedi egy meghívó. 

Miért legyen egyedi meghívónk?

A nagy napon minden rólatok szól, éppen ezért miért érnétek be utángyártott meghívóval? Olyannal, ami semmit sem jelent számotokra, amin csak a szöveg módosítható, nincs benne a Ti egyéniségetek. Öröm lesz az évek múltán egy olyan meghívóra ránézni, ami rólatok szól. A mai online világban amúgy is igazi ünnep, amikor a kezünkbe vehetünk egy nyomtatott, igényes, kézzel készült esküvői meghívót. 
Az esküvői meghívó nem csupán egy információhordozó, előrevetíti a nagy nap stílusát, hangulatát.

A tervezés első lépésében meghatározzuk van-e elképzelésetek, hol lesz az esküvő, milyen lesz a dekor, mely színek fognak dominálni, mennyi szöveget szeretnétek viszontlátni a meghívóban, mekkora papírra és milyen anyagra készüljön, egy- vagy többoldalas, esetleg kinyitható legyen. A legfontosabb az összhang, nem csak a meghívón, hanem minden kiegészítőn. Minden részlet fontos, így csak akkor kerül nyomdába meghívótok, ha mindent megfelelőnek találtok és rábólintottatok, a nyomdába adás előtt bármikor tudunk módosítani, ahogy szeretnétek.  Részletesebben itt írtam a rendelés menetéről, ha tőlem szeretnétek rendelni. 

Rusztikus, vintage stílusú meghívók

Lényege a természetesség, természet közelsége, régies tárgyak, naturális stílus. Színeiben a púderszínek, a zöld, barna, fehér, bézs és krémszín jellemzi. Ez a két stílus nagyon hasonlít egymáshoz, de mégis különböznek.  A régi, ódivatú stílusjegyek újakkal való ötvözésével kapunk valami különlegesen nosztalgikus, de mégis újszerű élményt. A vintage meghívók grafikája leginkább a természetközeli motívumokat – virágos, madárkás – kedveli. A rusztikus meghívók grafikájában fa motívum jelenik meg legtöbbször, de előfordul, hogy egyáltalán nincs a meghívón semmilyen minta, mert maga a karton már megadja azt a hatást, élményt, amire vágyunk.  A színek közül több árnyalathoz is bátran nyúlhatunk, így a bézs, barna, zöld, sárga, púder és ezek változataihoz. 

Greenery stílusú meghívók

Természet színei és motívumai, egyszerű levelek, indák, levélkoszorúk jelennek meg ezeken a meghívókon, mindez tökéletesen letisztult formában. Örökzöld stílus, mely úgy néz ki nem fog egyhamar kimenni a divatból. 

Grafikus és figurás meghívók

Jellemzően ezeket a darabokat valamilyen esküvőre utaló rajzok, grafikák szokták díszíteni. Abszolút a pár ízlésére formálható, akár megrajzolhatóak vagytok Ti magatok, vagy egy számotokra kedves motívum is ékesítheti meghívótok. 

Romantikus vagy modern meghívók

A lehetőségek tárháza szinte végtelen, egy lapos, több lapos meghívó, harmonikába hajtva, masnival átkötve borítékkal vagy anélkül. Rengeteg mintával és színnel készülhet. 

Fényképes meghívók

Az egyik legszemélyesebb fajtája a meghívóknak, hiszen Ti magatok is megjelentek rajta. Formára, fazonra szinte bármi lehetséges, amit csak elképzeltek. 

Kémcsöves meghívók

Palackposta hangulatát idéző meghívó, szövege és a design pausz papírra készül, mely valódi üvegből készült laborokban is használt kémcsőbe kerül. A kémcsövet parafadugóval zárjuk le, szárára masni kerülhet. Hátránya, hogy törékeny, így személyes átadásnál javasolt, valamint kis papír tokba is kerülhet a kémcső, ezzel is védve és még egyedibbé varázsolva a meghívót. 


A 2024-es év színe a Peach Fuzz, egy bájos és meleg árnyalat, amely romantikus és édes hangulatot csempész az esküvőkbe is. 
A Peach Fuzz egy puha, bársonyos barackszín, amely frissességet és romantikát sugall. Ez az év színe érzéki és finom árnyalatokat hoz magával, ideális választás azoknak, akik egyedi, romantikus és emlékezetes esküvőt álmodnak meg.

A Karácsony minden gyermek számára különleges időszak, és mi, szülők mindent megteszünk, hogy a kicsik számára emlékezetes és varázslatos legyen.

Az esküvő megtervezésekor minden apróságra oda kell figyelni. Nem csak a gyönyörű helyszínről, a dekorációról vagy a zenéről kell gondoskodnunk. Esküvőd a meghívóval kezdődik, ez az első dolog, amit vendégeid láthatnak a Nagy nappal kapcsolatosan. Az esküvői trendek évről évre változnak, ez alól természetesen  a meghívók sem maradnak ki. Itt az elején szeretném már leszögezni, hogy akármilyen trendek is uralkodnak esküvőd évében, mindenben olyat válassz, ami Titeket tükröz, ami számotokra a tökéletes esküvőt jellemzi. Nézzük is mit jósolnak a szakértők 2024 esküvői meghívó trendjeinek.