Meghívó típusok - egyedi meghívó tervezése

2022-01-10

Ideális esetben egyszer állunk életünkben az oltár elé, így érthető módon a legtöbb pár tökéletes esküvőt és lagzit szeretne. Nincs ez másként a meghívóknál sem. Minden pár és minden esküvő más, így a meghívóknak is igazodniuk kell a párhoz és az adott esküvőhöz. Egyre többen szeretnének személyre szabott, egyedi meghívót a tucat meghívók helyett, melyen csak a szöveg módosítható. Megpróbáltam összegezni a meghívó típusokat, valamint mitől lesz egyedi egy meghívó. 

Ideális esetben egyszer állunk életünkben az oltár elé, így érthető módon a legtöbb pár tökéletes esküvőt és lagzit szeretne. Nincs ez másként a meghívóknál sem. Minden pár és minden esküvő más, így a meghívóknak is igazodniuk kell a párhoz és az adott esküvőhöz. Egyre többen szeretnének személyre szabott, egyedi meghívót a tucat meghívók helyett, melyen csak a szöveg módosítható. Rengeteg esküvői meghívó érhető el a piacon, könnyen elveszik az ember a bőség zavarában. Megpróbáltam összegezni a meghívó típusokat, valamint mitől lesz egyedi egy meghívó. 

Miért legyen egyedi meghívónk?

A nagy napon minden rólatok szól, éppen ezért miért érnétek be utángyártott meghívóval? Olyannal, ami semmit sem jelent számotokra, amin csak a szöveg módosítható, nincs benne a Ti egyéniségetek. Öröm lesz az évek múltán egy olyan meghívóra ránézni, ami rólatok szól. A mai online világban amúgy is igazi ünnep, amikor a kezünkbe vehetünk egy nyomtatott, igényes, kézzel készült esküvői meghívót. 
Az esküvői meghívó nem csupán egy információhordozó, előrevetíti a nagy nap stílusát, hangulatát.

A tervezés első lépésében meghatározzuk van-e elképzelésetek, hol lesz az esküvő, milyen lesz a dekor, mely színek fognak dominálni, mennyi szöveget szeretnétek viszontlátni a meghívóban, mekkora papírra és milyen anyagra készüljön, egy- vagy többoldalas, esetleg kinyitható legyen. A legfontosabb az összhang, nem csak a meghívón, hanem minden kiegészítőn. Minden részlet fontos, így csak akkor kerül nyomdába meghívótok, ha mindent megfelelőnek találtok és rábólintottatok, a nyomdába adás előtt bármikor tudunk módosítani, ahogy szeretnétek.  Részletesebben itt írtam a rendelés menetéről, ha tőlem szeretnétek rendelni. 

Rusztikus, vintage stílusú meghívók

Lényege a természetesség, természet közelsége, régies tárgyak, naturális stílus. Színeiben a púderszínek, a zöld, barna, fehér, bézs és krémszín jellemzi. Ez a két stílus nagyon hasonlít egymáshoz, de mégis különböznek.  A régi, ódivatú stílusjegyek újakkal való ötvözésével kapunk valami különlegesen nosztalgikus, de mégis újszerű élményt. A vintage meghívók grafikája leginkább a természetközeli motívumokat – virágos, madárkás – kedveli. A rusztikus meghívók grafikájában fa motívum jelenik meg legtöbbször, de előfordul, hogy egyáltalán nincs a meghívón semmilyen minta, mert maga a karton már megadja azt a hatást, élményt, amire vágyunk.  A színek közül több árnyalathoz is bátran nyúlhatunk, így a bézs, barna, zöld, sárga, púder és ezek változataihoz. 

Greenery stílusú meghívók

Természet színei és motívumai, egyszerű levelek, indák, levélkoszorúk jelennek meg ezeken a meghívókon, mindez tökéletesen letisztult formában. Örökzöld stílus, mely úgy néz ki nem fog egyhamar kimenni a divatból. 

Grafikus és figurás meghívók

Jellemzően ezeket a darabokat valamilyen esküvőre utaló rajzok, grafikák szokták díszíteni. Abszolút a pár ízlésére formálható, akár megrajzolhatóak vagytok Ti magatok, vagy egy számotokra kedves motívum is ékesítheti meghívótok. 

Romantikus vagy modern meghívók

A lehetőségek tárháza szinte végtelen, egy lapos, több lapos meghívó, harmonikába hajtva, masnival átkötve borítékkal vagy anélkül. Rengeteg mintával és színnel készülhet. 

Fényképes meghívók

Az egyik legszemélyesebb fajtája a meghívóknak, hiszen Ti magatok is megjelentek rajta. Formára, fazonra szinte bármi lehetséges, amit csak elképzeltek. 

Kémcsöves meghívók

Palackposta hangulatát idéző meghívó, szövege és a design pausz papírra készül, mely valódi üvegből készült laborokban is használt kémcsőbe kerül. A kémcsövet parafadugóval zárjuk le, szárára masni kerülhet. Hátránya, hogy törékeny, így személyes átadásnál javasolt, valamint kis papír tokba is kerülhet a kémcső, ezzel is védve és még egyedibbé varázsolva a meghívót. 


A Karácsony minden gyermek számára különleges időszak, és mi, szülők mindent megteszünk, hogy a kicsik számára emlékezetes és varázslatos legyen.

Az esküvő megtervezésekor minden apróságra oda kell figyelni. Nem csak a gyönyörű helyszínről, a dekorációról vagy a zenéről kell gondoskodnunk. Esküvőd a meghívóval kezdődik, ez az első dolog, amit vendégeid láthatnak a Nagy nappal kapcsolatosan. Az esküvői trendek évről évre változnak, ez alól természetesen  a meghívók sem maradnak ki. Itt az elején szeretném már leszögezni, hogy akármilyen trendek is uralkodnak esküvőd évében, mindenben olyat válassz, ami Titeket tükröz, ami számotokra a tökéletes esküvőt jellemzi. Nézzük is mit jósolnak a szakértők 2024 esküvői meghívó trendjeinek.

Vannak párok, akik már elkezdték szervezni 2024-es esküvőjüket, de a többség majd csak most veti bele magát igazán a szervezésbe. Szeretnéd tudni milyen esküvői trendek fognak hódítani 2024-ben? Összegyűjtöttem nektek a várható trendeket, amik szakértők szerint idén népszerűek lesznek.