Esküvői trendek, amik hódítani fognak 2022-ben

2022-01-01

A hagyományos esküvők 2020-as globális leállása és a kisebb ünnepségek 2021-ben történő lassú újraindítása után sok pár várja, hogy 2022-ben biztonságosan megünnepelhesse nagy napját. Szeretnéd tudni milyen esküvői trendek fognak hódítani 2022-ben? Összegyűjtöttem nektek a várható trendeket, amik szakértők szerint idén népszerűek lesznek. 

A hagyományos esküvők 2020-as globális leállása és a kisebb ünnepségek 2021-ben történő lassú újraindítása után sok pár várja, hogy 2022-ben biztonságosan megünnepelhesse nagy napját. Szeretnéd tudni milyen esküvői trendek fognak hódítani 2022-ben? Összegyűjtöttem nektek a várható trendeket, amik szakértők szerint idén népszerűek lesznek. 

Kevesebb vendég

A koronavírus járvány drasztikusan kifejtette hatását a rendezvényszervezés világában, különösképpen az esküvőkön. Egyre több pár tervez meghitt kis esküvőt, 50 vagy kevesebb vendég részvételével. Így többek között a költségek is átcsoportosíthatóak a dekorációra vagy a menüre, szélesebb italkínálatra. Sok esküvőt későbbre halasztottak, így jópár helyszínen már csak hétköznapi időpontok maradtak szabadon a 2022-es szezonra. 

Utazással egybekötött esküvők

Az elmúlt pár év után előreláthatóan a kisebb esküvők megrendezése sokkal gyakoribb választás lesz. Egyre népszerűbben a megszökős esküvők is, ahol a cél, hogy minél különlegesebb helyen legyen megtartva. Általában ezen csak a szűk család és nagyon közeli barátok vesznek részt. Itt nemcsak a házassági szertartásokra és ünneplésre van lehetőség, hanem egyben vakációra is. 

Esküvők a természetben

Nem meglepő, hogy a szabadtéri esküvők sok pár számára nagy népszerűségnek örvendenek, legyen szó bájos kerti esküvőkről vagy idillikus tengerparti szertartásokról.  A szabadtéri ünnepségek lehetővé teszik az esküvői dekoráció teljes körű testreszabását, és általában lehetővé teszik nagyobb vendégszám fogadását is .Gyönyörű látványt tud nyújtani egy fényekkel feldíszített kert vagy sátor. Ezek az esküvők azonban már nem a pandémia általi lezárások miatt szabatérre helyezett DIY esküvők lesznek. Sokkal inkább pontosan megszervezett, sokkal elegánsabb változatokra gondoljunk, ahol a különböző hangulatfények mellett akár a csillár és elegánsabb bútorok is kikerülnek a természetbe. 

Fogadalmak

Ez az a trend, amit abszolút imádok! A ceremónia alatt a párok személyes és tartalmas fogadalmakat olvasnak fel egymásnak. Az esküvő napján nehéz csak egymásra koncentrálnia a párnak, azonban ez egy tökéletes módja, hogy kicsit kiszakítsa őket a mókuskerékből és csak egymásra koncentráljanak pár perc erejéig. 

Merész színek

A tompa, pasztell színek hosszú évek óta népszerűek, éppen ezért az élénk színek megjelenése frissességet hoz az esküvők világába. Az ifjú párok egyre merészebb színeket mernek használni, melyek nagyon jól fel tudják dobni a nap hangulatát. Egyre nagyobb teret fog hódítani a füstös szürke és a romantikus vörös, valamint az éjfekete árnyalata is. Előtérbe kerülnek a metálfények, vagyis az arany, ezüst, rozéarany és a bronz is. Valljuk be a vintage stílust sokszor nehéz is elképzelni ezen elemek nélkül. 

Bridgerton esküvő

A Netflix Bridgerton c. sorozatának népszerűsége előre vetítte, hogy 2022-ben sokan fognak visszavágyódni a régi korokba, rusztikus berendezésű helyszínekre, vintage, vudéki romantika stílus jegyeivel egybekötve. Hatalmas báltermek, antik bútorok, mezei virágcsokrok. Ugye milyen bájos? 

Vintage bútorok

A vintage stílus továbbra is befutó lesz, megjelennek a vintage bútorok, személyes tárgyak, nagyméretű szőnyegek. Sokkal egyedibb és személyesebb végeredményt kaphatunk, ha régi bútorokat választunk az új, trendi berendezések helyett.

Kis méretű kiegészítők

Esküvői torták, virágdíszek már 2021-ben sem arról voltak híresek, hogy minél monumentálisabbak legyenek, jövőre még minimalistább változatok fognak megjelenni. A nagy, több emeletes tortacsodák helyett egyre több pár választ kisebb, akár egyszemélyes minitortákat, pohárkrémekből összeállított “tortákat”. Ugyanez igaz a virágokra is, egyre letisztultabb, szimbolikusabb díszítésre törekednek majd a párok.

Menyasszonyi kabát

Jövőre a menyasszonyok nem kérik kölcsön párjuk öltönykabátját, ha fáznak. Egyre többen döntenek úgy, hogy saját esküvői blézert, egyedi feliratos farmerdzsekit viselnek ruhájuk részeként. 

Menyasszonyi overál

Ki mondta, hogy kötelező ruhát viselned? Az elmúlt években sok menyasszonyt láthattunk gyönyörű nadrágkosztümökben, overálokban. Modern, ugyanakkor elegáns stílus.

Esküvői menü

A szabadtéri esküvők eltörlik a hagyományos ételtálalási módokat és menüválasztékokat. Sokan választanak nagy napjukra food truckot, pizzasütőt vagy egyéb egyedi megoldást. Vendégeid biztosan imádni fogják ezt az abszolút nem elcsépelt ötletet.

Szertartás közvetítése

Digitális korszakot élünk, így hát nem furcsa, hogy az esküvők méretének csökkenése és a pandémia miatt felmerülő korlátozások miatt sok pár élőben közvetíti esküvői szertartását a távolabbi barátoknak, rokonoknak. Egyesek számára furcsa lehet, de sokak családja messze él vagy a külföldi vendégek nem tudnak részt venni a nagy napon. A közvetítés egy egyszerű és nagyszerű módja annak, hogy valamilyen formában mindenki részt vegyen ezen a különleges napon. 

Kiskedvencek az esküvőn

Már így is egyre több esküvőn jelennek meg négylábú barátaink, azonban 2022-ben várhatóan még többen fogják kiskedvencüket is bevonni nagy napjukba. Imádnivaló, ugye? 


A 2024-es év színe a Peach Fuzz, egy bájos és meleg árnyalat, amely romantikus és édes hangulatot csempész az esküvőkbe is. 
A Peach Fuzz egy puha, bársonyos barackszín, amely frissességet és romantikát sugall. Ez az év színe érzéki és finom árnyalatokat hoz magával, ideális választás azoknak, akik egyedi, romantikus és emlékezetes esküvőt álmodnak meg.

A Karácsony minden gyermek számára különleges időszak, és mi, szülők mindent megteszünk, hogy a kicsik számára emlékezetes és varázslatos legyen.

Az esküvő megtervezésekor minden apróságra oda kell figyelni. Nem csak a gyönyörű helyszínről, a dekorációról vagy a zenéről kell gondoskodnunk. Esküvőd a meghívóval kezdődik, ez az első dolog, amit vendégeid láthatnak a Nagy nappal kapcsolatosan. Az esküvői trendek évről évre változnak, ez alól természetesen  a meghívók sem maradnak ki. Itt az elején szeretném már leszögezni, hogy akármilyen trendek is uralkodnak esküvőd évében, mindenben olyat válassz, ami Titeket tükröz, ami számotokra a tökéletes esküvőt jellemzi. Nézzük is mit jósolnak a szakértők 2024 esküvői meghívó trendjeinek.