Kalligrafikus betűtípus esküvői meghívóba

2021-12-31

Mint mindennél esküvőtökkel kapcsolatban, a betűtípus választásnál is abszolút Tietek a végső döntés, hiszen ez a Ti nagy napotok. Azonban nem árt tisztában lenni pár alapvető szabállyal, ugyanis sokszor az összkép egy rosszul megválasztott betűtípuson csúszik el. 

Mint mindennél esküvőtökkel kapcsolatban, a betűtípus választásnál is abszolút Tietek a végső döntés, hiszen ez a Ti nagy napotok. Azonban nem árt tisztában lenni pár alapvető szabállyal, ugyanis sokszor az összkép egy rosszul megválasztott betűtípuson csúszik el. 
A kalligrafikus és a script fontok kifejezetten szépek tudnak lenni, az esküvők világában hatalmas népszerűségnek örvendenek. Azonban ezek nem lesznek alkalmasak arra, hogy az egész meghívó szövegezését ezzel írjuk ki. Főként az ifjú pár nevét, kiemeléseket - mint például a dátum vagy helyszín- érdemes ezekkel a fontokkal írnunk. Minden esetben érdemes kipróbálni a pár nevét a választott betűtípussal, hiszen előfordulhat, hogy ami a minta szöveggel jól néz ki, az a Ti neveitekkel már nem fog működni, nem fog tetszeni. 
A kalligrafikus fontokat érdemes kiegészíteni egy hozzá passzoló Serif vagy Sans Serif betűtípussal, mellyel a fő szöveget írjátok majd. Klasszikus meghívóhoz Serif vagy a talpas betűk lesznek a számotokra megfelelő választás. Modernebb meghívóhoz mindenképp Sans Serif-et vagy talpatlan betűket ajánlanék. 
TIPP: Manapság nagyon sok oldalon találni már font párosító alkalmazásokat. Bátran használjátok ezeket, így biztosan nem fogtok mellélőni.
Én ezt a két oldalt ajánlom személy szerint: Google font párosító vagy Fontpair oldal.
Nem érdemes a betűtípusokat zsúfolni, maximum kettőt használjatok, egyet a nevekhez és kiemelésekhez, egyet pedig a fő szöveghez. Alább 41 db kalligrafikus fontot találtok, melyek mindegyike ingyenes személyes célú használatra. 

  1. Black Olives
  2. Great Vibes
  3. Kimberly
  4. Alex Brush
  5. Champignon
  6. Herr Von Muellerhoff
  7. Love Hewits
  8. Hello Honey
    TIPP: itt találtok egy videót arról, hogyan tudjátok a sziveket előcsalogatni. :) 
  9. Hello My Love
  10. Sweet Child Script
  11. Sweet Couple
  12. Sweet Pea
  13. Allura
  14. Arizonia
  15. Balqis
  16. Dolina
  1. Scriptina
  2. Lucien Schoenchrift
  3. Italianno
  4. Yessy
  5. Pinyon Script
  6. Parisienne
  7. Switzerland
  8. Brotherhood script
  9. Sverige Script
  10. Brooke Smith
  11. Chalisa OKtavia
  12. Respective
  13. Hijrnotes
  14. Chopin
  15. Christmas Wish
  16. Magnolia
  1. Mademoiselle Camille
  2. Qaskin Font
  3. Mardian Script
  4. Everything holiday
  5. Some Weatz Swashes
  6. Quickier Demo
  7. Plates Napery
  8. Coneria Script
  9. Aligot De Mirabelle


A 2024-es év színe a Peach Fuzz, egy bájos és meleg árnyalat, amely romantikus és édes hangulatot csempész az esküvőkbe is. 
A Peach Fuzz egy puha, bársonyos barackszín, amely frissességet és romantikát sugall. Ez az év színe érzéki és finom árnyalatokat hoz magával, ideális választás azoknak, akik egyedi, romantikus és emlékezetes esküvőt álmodnak meg.

A Karácsony minden gyermek számára különleges időszak, és mi, szülők mindent megteszünk, hogy a kicsik számára emlékezetes és varázslatos legyen.

Az esküvő megtervezésekor minden apróságra oda kell figyelni. Nem csak a gyönyörű helyszínről, a dekorációról vagy a zenéről kell gondoskodnunk. Esküvőd a meghívóval kezdődik, ez az első dolog, amit vendégeid láthatnak a Nagy nappal kapcsolatosan. Az esküvői trendek évről évre változnak, ez alól természetesen  a meghívók sem maradnak ki. Itt az elején szeretném már leszögezni, hogy akármilyen trendek is uralkodnak esküvőd évében, mindenben olyat válassz, ami Titeket tükröz, ami számotokra a tökéletes esküvőt jellemzi. Nézzük is mit jósolnak a szakértők 2024 esküvői meghívó trendjeinek.