Kalligrafikus betűtípus esküvői meghívóba

2021-12-31

Mint mindennél esküvőtökkel kapcsolatban, a betűtípus választásnál is abszolút Tietek a végső döntés, hiszen ez a Ti nagy napotok. Azonban nem árt tisztában lenni pár alapvető szabállyal, ugyanis sokszor az összkép egy rosszul megválasztott betűtípuson csúszik el. 

Mint mindennél esküvőtökkel kapcsolatban, a betűtípus választásnál is abszolút Tietek a végső döntés, hiszen ez a Ti nagy napotok. Azonban nem árt tisztában lenni pár alapvető szabállyal, ugyanis sokszor az összkép egy rosszul megválasztott betűtípuson csúszik el. 
A kalligrafikus és a script fontok kifejezetten szépek tudnak lenni, az esküvők világában hatalmas népszerűségnek örvendenek. Azonban ezek nem lesznek alkalmasak arra, hogy az egész meghívó szövegezését ezzel írjuk ki. Főként az ifjú pár nevét, kiemeléseket - mint például a dátum vagy helyszín- érdemes ezekkel a fontokkal írnunk. Minden esetben érdemes kipróbálni a pár nevét a választott betűtípussal, hiszen előfordulhat, hogy ami a minta szöveggel jól néz ki, az a Ti neveitekkel már nem fog működni, nem fog tetszeni. 
A kalligrafikus fontokat érdemes kiegészíteni egy hozzá passzoló Serif vagy Sans Serif betűtípussal, mellyel a fő szöveget írjátok majd. Klasszikus meghívóhoz Serif vagy a talpas betűk lesznek a számotokra megfelelő választás. Modernebb meghívóhoz mindenképp Sans Serif-et vagy talpatlan betűket ajánlanék. 
TIPP: Manapság nagyon sok oldalon találni már font párosító alkalmazásokat. Bátran használjátok ezeket, így biztosan nem fogtok mellélőni.
Én ezt a két oldalt ajánlom személy szerint: Google font párosító vagy Fontpair oldal.
Nem érdemes a betűtípusokat zsúfolni, maximum kettőt használjatok, egyet a nevekhez és kiemelésekhez, egyet pedig a fő szöveghez. Alább 41 db kalligrafikus fontot találtok, melyek mindegyike ingyenes személyes célú használatra. 

 1. Black Olives
 2. Great Vibes
 3. Kimberly
 4. Alex Brush
 5. Champignon
 6. Herr Von Muellerhoff
 7. Love Hewits
 8. Hello Honey
  TIPP: itt találtok egy videót arról, hogyan tudjátok a sziveket előcsalogatni. :) 
 9. Hello My Love
 10. Sweet Child Script
 11. Sweet Couple
 12. Sweet Pea
 13. Allura
 14. Arizonia
 15. Balqis
 16. Dolina
 1. Scriptina
 2. Lucien Schoenchrift
 3. Italianno
 4. Yessy
 5. Pinyon Script
 6. Parisienne
 7. Switzerland
 8. Brotherhood script
 9. Sverige Script
 10. Brooke Smith
 11. Chalisa OKtavia
 12. Respective
 13. Hijrnotes
 14. Chopin
 15. Christmas Wish
 16. Magnolia
 1. Mademoiselle Camille
 2. Qaskin Font
 3. Mardian Script
 4. Everything holiday
 5. Some Weatz Swashes
 6. Quickier Demo
 7. Plates Napery
 8. Coneria Script
 9. Aligot De Mirabelle


Rengeteg üzenetet kapok Tőletek esküvői meghívó és papír kiegészítők árajánlat kérésére vonatkozóan, amiért iszonyat hálás vagyok! :) Sok üzenetet kapok, amiben csak ennyi áll: “Szia, 2022. xx. xx-én lesz az esküvőnk, melyre szeretnénk tőled meghívót rendelni. Tudnál nekünk egy árajánlatot küldeni? Köszönjük!” Sajnos ezek alapján nem tudok nektek ajánlatot adni. 
Így egy ideje már tervezem, hogy összegyűjtöm számotokra egy blog posztban, milyen információkra lesz szükségem, hogy pontos árajánlatot adhassak nektek, ezzel is gyorsítva a folyamatot. 

A meghívók és minden egyéb papír kiegészítőnél nagy a csábítás, hogy saját magának készítse el az ember, hiszen így még személyesebb lehet a végeredmény és még spórolhatunk is rajta. Vajon a valóságban is megállja a helyét a fenti állítás? Sokan már az elején rájönnek, hogy egy szép és igényesen elkészített egyedi meghívóhoz nem elég a Word program. Egyre többen nyúlnak ilyenkor egyből az elterjedt Canva nevű ingyenes online programhoz. Erről lejjebb olvashatsz részletesen. 

A hónapokig tartó legkörültekintőbb szervezés mellett is érhetnek meglepetések, melyeket sokszor meg lehetett volna előzni vagy gyorsan orvosolni. Leszakad egy gomb, megcsíp egy darázs, hólyagot tör a lábadra a cipő és még sorolhatnám. Hasznos lehet felkészülni ezekre a kellemetlenségekre, még akkor is ha végül nem lesz semmire sem szükséged az összeállított csomagból. Érdemes lehet összeállítani egy S.O.S. túlélőkészletet, ehhez gyűjtöttem össze számotokra egy listát, ami jól jöhet, ha beütne a baj.