35 idézet esküvői meghívóba

2021-12-27

Az esküvői idézetek hagyományosan részét képzik a meghívónak, ebben is kifejezhetitek önmagatokat, egymás iránt érzett érzéseiteket, gondolataitokat. Nem csak romantikus idézetet tehettek meghívótokba, hanem Rátok jellemző dalszövegeket, vers részleteket is.

Az esküvői idézetek hagyományosan részét képzik a meghívónak, ebben is kifejezhetitek önmagatokat, egymás iránt érzett érzéseiteket, gondolataitokat. Nem csak romantikus idézetet tehettek meghívótokba, hanem Rátok jellemző dalszövegeket, vers részleteket is. A megfelelő esküvői idézet kiválasztása nem mindig könnyű feladat, hiszen az első kérdés általában, hogy melyiket is válasszuk, hol kezdjünk el nézelődni? Ha a párnak van kedvenc szerzője, esetleg kedvenc idézete, akkor számukra igen egyszerű a döntés, azonban sokan nem így vannak ezzel. Az alábbiakban összeszedtem számotokra pár esküvői idézetet, melyek között akadnak ismertek és kevésbé ismertek is. Ha valami kevésbé ismert, nem túl sokszor használt idézetet szeretnél, akkor ebben a listában biztosan fogsz találni ilyet is. 

1.
Nem tudom, feltűnt-e, de a képem a tökéletes esküvőről folyton változik. Egyik nap fehér rózsát akarok, másnap liliomot. Először egy hárfást, aztán egy vonósnégyest. Csak egyvalami állandó, és az te vagy.
(Született feleségek c. film)

2.
Egy szív: fél szárny. Most már repülhetsz.
(Illyés Gyula)

3.
Az esküvő nemcsak egy papír, hanem egy döntés. Egy döntés, hogy mostantól, ha valami nem úgy alakul, ha valami nem tetszik, akkor nem válunk, hanem alakítunk és alakulunk. És a hit, hogy valakiért megéri.
(Kormos Anett)

4.
Van két gyűrű... egyforma. Két kézen. És ez a két gyűrű köti össze a két kezet. A két embert. A két életet.
(Csitáry-Hock Tamás)

5.
Ígérem neked, hogy mindig a tiéd lesz a legjobb részem, amit csak adhatok.
(Jay Crownover)

6.
A sors nagyon azt akarta, hogy ez az esküvő időben meg legyen tartva. Az út egyenletesen, zökkenőmentesen a talpuk alá simult, s az akadályok, mint szélfútta tollpihék, könnyedén ellibbentek előlük.
(Ara Rauch)

7.
Két egymást megértő szív indul ma útra az élet viharos tengerén. Szivüket elválasztha­tatlanul csatolták egymáshoz, hogy ezzel is fo­kozzák erejüket az élet vihara ellen.
(Cinkotai Nagy Incze)

8.
Szeretni nem annyit jelent, mint egymás szemébe nézni, hanem azt jelenti: együtt nézni ugyanabba az irányba.
(Antoine de Saint-Exupéry)

9.
Az életnek csak akkor van értelme, ha van kivel megosztani az érzéseinket.
(Paulo Coelho)

10.
Furcsa, több ezer emberrel találkozunk és egyik sem fog meg igazán. Aztán megismerünk valakit, aki megváltoztatja az életünket. Örökre.
(Szerelem és más drogok c. film)

11.
Nem az számít, hogy egy hatalmas óceán partján gyönyörködsz a naplementében, vagy lopott perceidben egy pici tó kacsáit nézed. Csak az számít, ül-e melletted valaki. (Csitáry-Hock Tamás)

12.
Az igaz szerelem azt jelenti, hogy a másik ember boldogsága fontosabb számunkra, mint a sajátunk.
(Nicholas Sparks)

13.
Szerelem
Ha egyik a másikat
Repülni hagyja
De ha zuhan
Fél szárnyát kölcsön adja.
(Szabó Éva)

14.
Játszd velem a legszebb társasjátékot. Játssz velem boldogságot. Mert egyedül nem tudok. Mert nélküled nem tudok. Mert nem lehet. Mert a boldogjátékhoz két ember kell. A játékszabály egyszerű. Csak adni kell. A szívünket. Egymásnak. Mindig adni, mindig kapni. Így válik egész életünk egyetlen nagy karácsonnyá. Játssz velem.
(Csitáry-Hock Tamás)

15.
Az a legcsodálatosabb az életben, ha rátalálunk arra az emberre, akivel a kapcsolatunk az évek múlásával folyamatosan mélyül, szépül és örömmel telik meg. A szerelemnek ez a bensősége két ember között a legbámulatosabb jelenség, isteni véletlen.
(Hugh Seymour Walpole)

16.
Csak úgy szép az élet, ha két ember összetalálkozik, és erősen megfogja egymás kezét, és megbecsülik és szeretni tudják egymást, és együtt építgetik az életüket.
(Zilahy Lajos)

17.
Egymásnak voltunk teremteve. S megtaláltuk egymást... mindketten tudtuk, hogy ezentúl örökre együtt kell maradnunk.
(Agatha Christie)

18.
Arcod varázsa csordultig betölt
S egy pillantásodért is sorvadok;
Nincs más, nem is akarok más gyönyört,
Csak amit tőled kaptam s még kapok.
(William Shakespeare)

19.
Az életben egyetlen boldogság létezik: ha szeretsz és viszontszeretnek.
(George Sand)

20.
Nem azért szeretlek, aki te vagy, hanem azért, aki én vagyok melletted.
(Erich Fried)

21.
Nem mondom, hogy nem tudok nélküled élni, mert tudok, csakhogy nem akarok.
(Azt beszélik c. film)

22.
Szeretlek. (...) És ez azt jelenti, hogy nem csak a szép dolgok miatt vagyok melletted. Itt vagyok, bármi történjék.
(Claudia Gray)

23.
A tiéd vagyok, örökké és visszavonhatatlanul!
(Stephenie Meyer)

24.
Az én nagy döntésem az te vagy. Te vagy az, aki mellett ébredni akarok és akivel el akarok aludni, és minden mást csinálni e két dolog között. Mert végre választhatok, és én választok is. Én téged választalak.
(Grace klinika c. film)

25.
- Tudsz játszani? 
- Tudok. 
- És szeretsz is? 
- És szeretlek is.
(Fodor Ákos)

26.
Nem csupán szeretlek: szeretem, ahogy te szeretsz engem.
(Született feleségek c. film)

27.
Körülöttem az emberek mind szerepet játszanak, de ha veled beszélek, az vagyok, aki lenni akarok.
(Los Angeles-i tündérmese c. film)

28.
Amikor gondolok rád, nem "eszembe jutsz". Hanem a lelkembe. Mert nem az eszem gondol rád, hanem a lelkem. Nem csak egy-egy pillanatra, hanem folyamatosan. Nem tudlak, hanem érezlek. Nem gondolat vagy, hanem érzés. Nem távolság, hanem közelség. Nem ott, hanem itt. A lelkemben.
(Csitáry-Hock Tamás)

29.
Keresek egy tökéletes párnát. Azt hiszem, valahol a tied mellett van.
(Ashleigh Brilliant)

30.
Úgy érzem, legjobb volna így maradni egy életen át: csak néznélek, boldogan, elégedetten.
(Honoré de Balzac)

31.
Ahol nincs te, ott nincs én se.
(Ingmar Bergman)

32.
Sosem hittem volna, hogy egyszer rátalálok arra, akit lelki társamnak nevezhetek. De megtaláltalak. Olyan ez, mint amikor az ember rájön, hogy mégis léteznek csodák, és az álmok mégis valóra válnak.
(Casey Wilson)

33.
Nincs szükségem álmokra, amikor mellettem vagy.
(Michael Jackson)

34.
Szeretnék mindennap így felébredni, a szemed tüzében égni, és az illatodban fürdeni.
(J. R. Ward)

35.
Úgy őrizz, mint
ki gyilkolna,
mintha éltem
élted volna.
Úgy szeress, mint
ha jó volna,
mintha szívem
szíved volna.
(József Attila)


A 2024-es év színe a Peach Fuzz, egy bájos és meleg árnyalat, amely romantikus és édes hangulatot csempész az esküvőkbe is. 
A Peach Fuzz egy puha, bársonyos barackszín, amely frissességet és romantikát sugall. Ez az év színe érzéki és finom árnyalatokat hoz magával, ideális választás azoknak, akik egyedi, romantikus és emlékezetes esküvőt álmodnak meg.

A Karácsony minden gyermek számára különleges időszak, és mi, szülők mindent megteszünk, hogy a kicsik számára emlékezetes és varázslatos legyen.

Az esküvő megtervezésekor minden apróságra oda kell figyelni. Nem csak a gyönyörű helyszínről, a dekorációról vagy a zenéről kell gondoskodnunk. Esküvőd a meghívóval kezdődik, ez az első dolog, amit vendégeid láthatnak a Nagy nappal kapcsolatosan. Az esküvői trendek évről évre változnak, ez alól természetesen  a meghívók sem maradnak ki. Itt az elején szeretném már leszögezni, hogy akármilyen trendek is uralkodnak esküvőd évében, mindenben olyat válassz, ami Titeket tükröz, ami számotokra a tökéletes esküvőt jellemzi. Nézzük is mit jósolnak a szakértők 2024 esküvői meghívó trendjeinek.