Tippek lánybúcsúhoz

2021-04-05

A lánybúcsú, avagy leánybúcsú remek alkalom arra, hogy megünnepeljük a barátnőt, aki férjhez megy. Megszervezése megtisztelő, ugyanakkor felelősségteljes feladat, hiszen minden esküvőt megelőző időszak egyik legfontosabb eseménye. Búcsúzunk a lányos évektől, köszöntjük a házas éveket, ez pedig valóban ünneplést igényel.

A lánybúcsú, avagy leánybúcsú remek alkalom arra, hogy megünnepeljük a barátnőt, aki férjhez megy. Megszervezése megtisztelő, ugyanakkor felelősségteljes feladat, hiszen minden esküvőt megelőző időszak egyik legfontosabb eseménye. Búcsúzunk a lányos évektől, köszöntjük a házas éveket, ez pedig valóban ünneplést igényel.

A legfontosabb alapelvek a szervezés kezdetekor:
Lehetőleg legalább 1 héttel az esküvő előttre időzítsétek. Nincs annál rosszabb, ha a nagy napon a sok készülés ellenére nincsen kipihenve a menyasszony, és lemarad a róla szóló pillanatokról. 
A menyasszony habitusából indulj ki, ne a te elképzeléseidből régóta dédelgetett vágyaidból, oltári jó ötleteidből. Nem magatoknak csináltok bulit, hanem NEKI.
Inkább egyeztesd a menyasszonnyal, kit látna szívesen, milyen programok férnek bele, meddig mehettek el, hány órás lehet a leánybúcsú.
Csak addig tartson és csak az történjen, ami a menyasszonynak is elviselhető, vállalható!
Célszerű egy délutáni lazább programmal indítani, mielőtt az egész éjszakás party-ba vágnánk bele.
Kedves gesztus a menyasszonynak készülni valamilyen személyes ajándékkal, ami örökre emlékezteti őt erre a napra.

Ki szervezze a lánybúcsút?
Aki a legjobban ismeri a menyasszonyt vagy aki jó szervező. A legjobb, ha többen összedugjátok a fejetek, és átbeszélitek a részleteket. Ha jól felépített programot szeretnétek, akkor szánjatok rá elég időt, érdemes akár B-tervekkel is készülni.

Ki állja a buli költségeit?
Úgy illik, hogy a menyasszony vendég a saját lánybúcsúján, ezért érdemes előre kiszámolni a költségeket és megnézni fejenként ez milyen „terhet” jelent számotokra, valamint mindenki tudja-e vállalni. 

Helyszínek
Rengeteg helyszín lehetőség vár benneteket. A legegyszerűbb megoldás valamelyikőtök lakása, csajos házibuli, közös főzéssel, ivással, játékokkal, filmmel, bulival. Ha kimozdulós bulit terveztek, akkor is rengeteg helyszín között válogathattok, lehet ez egy szabadulószoba, étterem, paint ball pálya, szálloda stb.

Játékok
Bemutatkozós játék
Sokszor a meghívottak a menyasszony különböző életszakaszaiból összeverődött ismerősök és ismeretlenek. Tegyetek róla, hogy mindenki megismerje a másikat, például mindenki egy kis cetlire ír pár szót egy a menyasszonnyal közös történetről, a menyasszonynak aztán ki kell találnia melyik cetli kihez tartozik és röviden elmesélnie az adott történetet.

Mennyire ismered a párod?
A lánybúcsú lényege, hogy lezárul az eljegyzési időszak, volt idő megismerni a vőlegényt és erről most ki is lehet faggatni a menyasszonyt. A feladat előtt titokban ki kell töltetni a vőlegénnyel is a kvízt, így ellenőrizhetőek a menyasszony válaszai.

Kérdés tippek:

  • császárral született vagy természetes úton?
  • mi volt a kedvenc tantárgya?
  • volt-e kiskorában komoly sérülése?
  • hogyan ismerkedtek meg?
  • a menyasszony melyik tulajdonságába / porcikájába szeretett bele a vőlegény?
  • mikor és hol csattant el az első csók?
  • hol és hogyan történt a lánykérés?

Legyen csodás élmény a lánybúcsúd! 

Mindenféle szuper dolgot itt találtok a lánybúcsúhoz.


A 2024-es év színe a Peach Fuzz, egy bájos és meleg árnyalat, amely romantikus és édes hangulatot csempész az esküvőkbe is. 
A Peach Fuzz egy puha, bársonyos barackszín, amely frissességet és romantikát sugall. Ez az év színe érzéki és finom árnyalatokat hoz magával, ideális választás azoknak, akik egyedi, romantikus és emlékezetes esküvőt álmodnak meg.

A Karácsony minden gyermek számára különleges időszak, és mi, szülők mindent megteszünk, hogy a kicsik számára emlékezetes és varázslatos legyen.

Az esküvő megtervezésekor minden apróságra oda kell figyelni. Nem csak a gyönyörű helyszínről, a dekorációról vagy a zenéről kell gondoskodnunk. Esküvőd a meghívóval kezdődik, ez az első dolog, amit vendégeid láthatnak a Nagy nappal kapcsolatosan. Az esküvői trendek évről évre változnak, ez alól természetesen  a meghívók sem maradnak ki. Itt az elején szeretném már leszögezni, hogy akármilyen trendek is uralkodnak esküvőd évében, mindenben olyat válassz, ami Titeket tükröz, ami számotokra a tökéletes esküvőt jellemzi. Nézzük is mit jósolnak a szakértők 2024 esküvői meghívó trendjeinek.