8 hiba, amit Te ne kövess el esküvői meghívótoknál!

2021-01-31

Manapság már csak a fantázia szabhat határt, ha esküvői meghívókról beszélünk. Számtalan minta, szín és stílus közül válogathatnak a párok, így mindenki megtalálhatja a számára tökéletes meghívóját, amivel Nagy napját harangozza be.

Manapság már csak a fantázia szabhat határt, ha esküvői meghívókról beszélünk. Számtalan minta, szín és stílus közül válogathatnak a párok, így mindenki megtalálhatja a számára tökéletes meghívóját, amivel Nagy napját harangozza be. Azonban a bőség zavarában könnyű rossz döntéseket hozni, aminek végeredménye egy nem túl előnyös meghívó lesz. Hogy ezt elkerülhessétek összeszedtem Nektek a meghívókkal kapcsolatos tipikusan előforduló hibákat.

 

1. Túlzásba esnek a párok

Olyan színeket, betűtípusokat használnak egyszerre, amik nem passzolnak egymáshoz, ennek eredménye lehet egy nagyon harsány meghívó, melyben elveszik a lényeg. Érdemes az egyszerűségre törekedni, a letisztultabb megoldásokkal sokkal nagyobb hatást lehet elérni. A stílusjegyeket nem ajánlott keverni, tehát ha vicces, oldottabb hangulatú lesz az esküvőtök, akkor a meghívó is legyen ehhez illeszkedően játékosabb, frappáns szöveggel. Elegáns meghívóhoz ugyancsak a letisztult szövegek, illenek, nem passzol hozzájuk humoros idézet.

 

2. Betűtípus választása

Nem szabad megfeledkezni a meghívó elsődleges szerepéről, mely a tájékoztatás, vagyis a választott betűtípusnak jól olvashatónak kell lennie. Egy nem jól választott betűtípussal beárnyékolhatod az átadás pillanatát. Gyakran a teljes szövegezést kézírást utánzó betűtípussal kérik, erről azonban már most lebeszélnélek titeket, hiszen a szöveg – egy – két kivételtől eltekintve – nehezen olvashatóvá válik. 
A főszövegnél az egyszerű, letisztult betűtípusokat javaslom, melyeknek elegáns kísérője lehet 1-2 díszesebb betűvel írott sor. Ezzel a gondosan kiválasztott betűpárosítással egy jól olvasható, letisztult végeredményt érhetünk el.

 

3. Helyesírási hibák

Ha nem vagytok valamiben biztosak, inkább nézzetek utána a nyelvi szabályoknak, mert igen kellemetlen tud lenni, ha hibásan kerülnek meghívóitok a vendégek kezébe. Érdemes a nyomdába adás előtt pár barátotokat is megkérni, hogy olvassák át a szöveget. Lehet meglepődsz majd, hogy 1-2 betű kimaradt valahol. 

 

4. Fontos információk kihagyása

Egyértelmű, hogy a dátumnak, helyszínnek, időpontoknak szerepelnie kell a meghívóban, mégis a nagy izgalmak közepette előfordul, hogy kimaradhat.
A helyszíneknél nem szerencsés, ha kihagyjuk a pontos címet, hiszen számotokra evidens hol található a „csárda”, de nem feltétlenül van így ezzel mindenki. Saját vendégeitek helyzetét könnyítitek meg, ha a pontos címeket is feltüntetitek a helyszínek mellett. 

 

5. Darabszám

Elsőre sokan megijednek mennyibe fog kerülni a meghívók végösszege, mivel a meghívott vendégek számával szorozzák fel a darabszámos árakat. Azonban páronként, háztartásonként 1-1 darabra lesz szükségetek. Amennyiben lesznek vendégek, akiket csak a szertartásra terveztek meghívni, akkor még azzal a pár darabbal érdemes számolnotok. Hibalehetőség, hogy kevés darabot rendeltek. Mindig érdemes 15-20%-kal többet rendelni, mint a meghívottak listáján szereplők, így szükség esetén lesz meghívótok azok számára is, akik véletlenül lemaradtak a listáról vagy időközben gondoltátok meg, hogy meghívnátok őket is. Borítékból is ajánlott többet rendelni az esetleges elírások miatt. 

 

6. Különleges tudnivalók feltüntetése

Gondolok itt azokra az információkra, mely nem egyértelmű a násznép számára, mint például, mit szeretnétek nászajándékba kapni. Van-e dresscode az esküvőtökön? Kapnak-e szállást a vendégek vagy mindenki magának intézi? 

TIPP: Ha a vendégek maguknak intézik a szállást nagy segítség lehet számukra, ha ajánlotok pár szállást a helyszín közelében.

 

7. Túl sok információ közlése

Ugyan a meghívóra akár sok információt is lehet írni, azonban nem biztos, hogy minden apró információt érdemes közölnünk, hiszen a fontos részletek így elveszhetnek. 

 

8. Hosszú időintervallumot adtok meg a visszajelzésre

Ha a vendégek túl hosszú időt kapnak a válaszadásra, akkor azt el is fogják felejteni. Lehetőleg a határidő ne legyen hosszabb 3-4 hétnél a meghívó kézhez vételétől számítva. 

 

Nézz körül kínálatomban vagy ha egyedi elképzelésed van írj üzenetet és biztosan elkészítem számotokra a tökéletes meghívót, mely megfelelően tudja tájékoztatni vendégeiteket az ünnepségről. 
Bármilyen kérdés esetén keressetek bizalommal valamelyik elérhetőségemen!

 


A 2024-es év színe a Peach Fuzz, egy bájos és meleg árnyalat, amely romantikus és édes hangulatot csempész az esküvőkbe is. 
A Peach Fuzz egy puha, bársonyos barackszín, amely frissességet és romantikát sugall. Ez az év színe érzéki és finom árnyalatokat hoz magával, ideális választás azoknak, akik egyedi, romantikus és emlékezetes esküvőt álmodnak meg.

A Karácsony minden gyermek számára különleges időszak, és mi, szülők mindent megteszünk, hogy a kicsik számára emlékezetes és varázslatos legyen.

Az esküvő megtervezésekor minden apróságra oda kell figyelni. Nem csak a gyönyörű helyszínről, a dekorációról vagy a zenéről kell gondoskodnunk. Esküvőd a meghívóval kezdődik, ez az első dolog, amit vendégeid láthatnak a Nagy nappal kapcsolatosan. Az esküvői trendek évről évre változnak, ez alól természetesen  a meghívók sem maradnak ki. Itt az elején szeretném már leszögezni, hogy akármilyen trendek is uralkodnak esküvőd évében, mindenben olyat válassz, ami Titeket tükröz, ami számotokra a tökéletes esküvőt jellemzi. Nézzük is mit jósolnak a szakértők 2024 esküvői meghívó trendjeinek.