8 hiba, amit Te ne kövess el esküvői meghívótoknál!

2021-01-31

Manapság már csak a fantázia szabhat határt, ha esküvői meghívókról beszélünk. Számtalan minta, szín és stílus közül válogathatnak a párok, így mindenki megtalálhatja a számára tökéletes meghívóját, amivel Nagy napját harangozza be.

Manapság már csak a fantázia szabhat határt, ha esküvői meghívókról beszélünk. Számtalan minta, szín és stílus közül válogathatnak a párok, így mindenki megtalálhatja a számára tökéletes meghívóját, amivel Nagy napját harangozza be. Azonban a bőség zavarában könnyű rossz döntéseket hozni, aminek végeredménye egy nem túl előnyös meghívó lesz. Hogy ezt elkerülhessétek összeszedtem Nektek a meghívókkal kapcsolatos tipikusan előforduló hibákat.

 

1. Túlzásba esnek a párok

Olyan színeket, betűtípusokat használnak egyszerre, amik nem passzolnak egymáshoz, ennek eredménye lehet egy nagyon harsány meghívó, melyben elveszik a lényeg. Érdemes az egyszerűségre törekedni, a letisztultabb megoldásokkal sokkal nagyobb hatást lehet elérni. A stílusjegyeket nem ajánlott keverni, tehát ha vicces, oldottabb hangulatú lesz az esküvőtök, akkor a meghívó is legyen ehhez illeszkedően játékosabb, frappáns szöveggel. Elegáns meghívóhoz ugyancsak a letisztult szövegek, illenek, nem passzol hozzájuk humoros idézet.

 

2. Betűtípus választása

Nem szabad megfeledkezni a meghívó elsődleges szerepéről, mely a tájékoztatás, vagyis a választott betűtípusnak jól olvashatónak kell lennie. Egy nem jól választott betűtípussal beárnyékolhatod az átadás pillanatát. Gyakran a teljes szövegezést kézírást utánzó betűtípussal kérik, erről azonban már most lebeszélnélek titeket, hiszen a szöveg – egy – két kivételtől eltekintve – nehezen olvashatóvá válik. 
A főszövegnél az egyszerű, letisztult betűtípusokat javaslom, melyeknek elegáns kísérője lehet 1-2 díszesebb betűvel írott sor. Ezzel a gondosan kiválasztott betűpárosítással egy jól olvasható, letisztult végeredményt érhetünk el.

 

3. Helyesírási hibák

Ha nem vagytok valamiben biztosak, inkább nézzetek utána a nyelvi szabályoknak, mert igen kellemetlen tud lenni, ha hibásan kerülnek meghívóitok a vendégek kezébe. Érdemes a nyomdába adás előtt pár barátotokat is megkérni, hogy olvassák át a szöveget. Lehet meglepődsz majd, hogy 1-2 betű kimaradt valahol. 

 

4. Fontos információk kihagyása

Egyértelmű, hogy a dátumnak, helyszínnek, időpontoknak szerepelnie kell a meghívóban, mégis a nagy izgalmak közepette előfordul, hogy kimaradhat.
A helyszíneknél nem szerencsés, ha kihagyjuk a pontos címet, hiszen számotokra evidens hol található a „csárda”, de nem feltétlenül van így ezzel mindenki. Saját vendégeitek helyzetét könnyítitek meg, ha a pontos címeket is feltüntetitek a helyszínek mellett. 

 

5. Darabszám

Elsőre sokan megijednek mennyibe fog kerülni a meghívók végösszege, mivel a meghívott vendégek számával szorozzák fel a darabszámos árakat. Azonban páronként, háztartásonként 1-1 darabra lesz szükségetek. Amennyiben lesznek vendégek, akiket csak a szertartásra terveztek meghívni, akkor még azzal a pár darabbal érdemes számolnotok. Hibalehetőség, hogy kevés darabot rendeltek. Mindig érdemes 15-20%-kal többet rendelni, mint a meghívottak listáján szereplők, így szükség esetén lesz meghívótok azok számára is, akik véletlenül lemaradtak a listáról vagy időközben gondoltátok meg, hogy meghívnátok őket is. Borítékból is ajánlott többet rendelni az esetleges elírások miatt. 

 

6. Különleges tudnivalók feltüntetése

Gondolok itt azokra az információkra, mely nem egyértelmű a násznép számára, mint például, mit szeretnétek nászajándékba kapni. Van-e dresscode az esküvőtökön? Kapnak-e szállást a vendégek vagy mindenki magának intézi? 

TIPP: Ha a vendégek maguknak intézik a szállást nagy segítség lehet számukra, ha ajánlotok pár szállást a helyszín közelében.

 

7. Túl sok információ közlése

Ugyan a meghívóra akár sok információt is lehet írni, azonban nem biztos, hogy minden apró információt érdemes közölnünk, hiszen a fontos részletek így elveszhetnek. 

 

8. Hosszú időintervallumot adtok meg a visszajelzésre

Ha a vendégek túl hosszú időt kapnak a válaszadásra, akkor azt el is fogják felejteni. Lehetőleg a határidő ne legyen hosszabb 3-4 hétnél a meghívó kézhez vételétől számítva. 

 

Nézz körül kínálatomban vagy ha egyedi elképzelésed van írj üzenetet és biztosan elkészítem számotokra a tökéletes meghívót, mely megfelelően tudja tájékoztatni vendégeiteket az ünnepségről. 
Bármilyen kérdés esetén keressetek bizalommal valamelyik elérhetőségemen!

 


Rengeteg féle és fajta papír elérhető már a piacon, melyekre esküvői meghívódat kérheted. Na de melyiket válaszd? Akármelyik meghívóhoz jó bármelyik papír? Esetleg a meghívó stílusa meghatározza a papír fajtáját is? Nehéz lehet a döntés, így ebben próbálok kis segítséget hozni számodra.

Esküvői költségtervező
Talán jelenleg az egyik legfontosabb kérdés a párok számára, hogy mennyibe is kerül egy esküvő megszervezése? 
Érdemes első lépésként átbeszélnetek, hogy mennyit tudtok / szeretnétek esküvőtökre szánni. Fontos meghatároznotok, hogy miből nem szeretnétek engedni és mi az a tétel, ahol tudtok kompromisszmot kötni / esetlegesen lejjebb adni az igényeitekből. Így a fontosabb dolgokra tudtok pénzt átcsoportosítani.

Először is engedd meg, hogy gratuláljak közelgő esküvőtökhöz! :) Az alábbi  lista 12 hónapra lebontva kínál kényelmes időbeosztást. Ne feledd semmi nincsen kőbe vésve, mindent úgy csinálj, ahogy Nektek jól esik.